Hirdetés

2024.03.06. 13:51

AGS Cégcsoport – Innovációval a szerszámgyártás élén

A dinamikus cégcsoport 2017-ben indult útjára és azóta is megállíthatatlanul menetel felfelé. Mindössze néhány év alatt elérte a 2 milliárdos árbevételt, miközben szilárd és visszatérő vevőkörrel büszkélkedhet. Az AGS új dimenziókat nyit a szerszámgyártás és tervezés területén, itt a precizitás találkozik a fiatalos lendülettel.

Csabai Bernadett

AZ AGS Cégcsoport csapata

Forrás: AGS

A cégcsoport profiljában ötvöződik a műanyag- és fémipari szerszámgyártásban kínált komplex termék- és szolgáltatásportfólió, melyet két dinamikus divízióval, az AGS Engineering és az AGS Tools segítségével hoznak létre. A szerszámgyártás terén való sikerüket három pillér erősíti – az innovációra, a fiatal és képzett csapatra, valamint a nemzetközi vevőbázisra helyezik a hangsúlyt. 

AZ AGS logója
AZ AGS logója
Forrás: AZ AGS logója

AZ AGS lépést tart a technológiával

Az autóipari fejlődés és az e-mobilitás előtérbe kerülésével az műanyag ipar rohamos változásban van a 2000-es évek óta. A növekvő műszaki és környezetvédelmi igények miatt a felhasznált alapanyagok folyamatos fejlesztése zajlik az iparban. Emiatt a régen mindennaposnak számító műszaki műanyagok közé új és új anyagok kerülnek be és ezek feldolgozásában az iparnak kevés tapasztalata van még, emiatt a szerszámgyártásban folyamatosan új anyagokkal, igényekkel és egyre precízebb alkatrészekkel szembesülünk. Már régen nem a gyerekjáték fröccsöntés teszi ki a műanyag ipar nagy részét, hanem a mikron pontosságot követelő, magasan adalékolt, néha már-már fémipari tűréseket elváró termékek. - fejti ki Varga Richárd, a cégcsoport ügyvezetője. 

Az AGS Engineering a technológiai innováció csúcsán állva nyújt átfogó szolgáltatásokat az új szerszámok tervezésében és gyártásában. A divízió elkötelezett az új anyagok és technológiák folyamatos feltérképezésében, garantálva ezzel ügyfeleink számára a legkorszerűbb és legmagasabb színvonalú megoldásokat. 

Az AGS Tools a fröccsöntő szerszámok garanciális javításában, módosításában és optimalizálásában tűnik ki. A mérnöki és technikusi szintű támogatás mellett egyedi alkatrészek gyártásával teszik teljessé szolgáltatásaikat. Céljuk, hogy ügyfeleiknek minden kihívásra megoldást kínáljanak, melyek hozzájárulnak a hosszú távú sikerükhöz. A csapat fiatalos lendülete, vevő-központúsága és megoldásorientáltsága alkotja a vállalati kultúra gerincét. 

A szerszámgyártási piac jellemzően egy tradicionális piac, elöregedő szakemberekkel és megszűnt iskolai képzésekkel. Mi abban vagyunk mások, hogy fiatalokat, dinamikus csapatot képzünk ki akiknek a szemlélete innovatív, folyamatosan haladunk a kor technológiájával. Az pedig nagy siker számunkra, hogy közel nulla fluktuációval dolgozunk mind a munkavállalói, mind a vevői oldalon. – tudtuk meg Varga Richárdtól, az AGS Cégcsoport ügyvezetőjétől. 

Fiatal technológiai vállalatként kiemelten fontosnak tartják a közösségi és a társadalmi felelősségvállalást. Ezt tükrözi az is, hogy a cégcsoport tulajdonosai, akik Vasvárról és környékéről származnak, a régió erősítése érdekében döntöttek úgy, hogy a vállalkozás bővítését ide tervezik: hamarosan felépítik új bázisukat a településen, ezzel gazdasági fejlődést és új munkahelyeket teremve Vasváron.

Úgy tűnik az AGS számára továbbra sincs megállás, a vállalat jövője a piaci bővülés és a nemzetközi terjeszkedés felé vezet. A csehországi és szlovákiai kereskedelmi központok megnyitása után 2024-ben Ausztriában is kereskedelmi központot terveznek nyitni, ezzel erősítve a közép-európai piaci jelenlétüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában