Hirdetés

2024.04.16. 14:23

Pattanj Te is vasparipára! - Megnyitja kapuit a Vasparipa Játszópark

Celldömölk Város Önkormányzata újabb helyszínnel, a Vasparipa Játszóparkkal bővítette a város és egyben a térség turisztikai kínálatát is. Az aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosító intézmény április 27-én hivatalosan is megnyitja kapuit a látogatók előtt.

PR cikk

Forrás: Németh Tamás Zoltán

Ha egy kellemes családi hétvégét, esetleg osztálykirándulást szervezel, vagy pedig csak szimplán felfedeznéd hazánk rejtett kincseit, akkor Téged is vár Celldömölk legújabb létesítménye, a Vasparipa Játszópark! A település Önkormányzata európai uniós támogatással -„VAS-PARIPÁN A VULKÁNHOZ!” elnevezésű, TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00006 azonosító számú pályázat keretében- valósította meg a Park kialakítását, építve a város régmúltra visszanyúló vasúti hagyományaira. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményeket kínáló létesítmény április 27-én hivatalosan is megkezdi első szezonját, és megnyitja kapuit a vendégek előtt. 

Forrás: Németh Tamás Zoltán

A Park a már meglévő intézményekkel szoros összhangban működik. Ez által az ideérkezők felfedezhetik a Ság hegy vulkanikus világát hazánk egyetlen vulkanológiai kiállítása által a Kemenes Vulkán Parkban, helyi borokat kóstolhatnak a Szív Pince varázslatos környezetében, megismerhetik a tanúhegy múltját a Sághegyi múzeumban, bebarangolhatják a Ság vadregényes tájait, majd egy pihentető fürdőzéssel zárhatják a napot a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben. Mindezt egyedülálló környezetben tehetik meg, amely mintegy ékszerdobozként, Kemenesalja szívében elhelyezkedve, mégis megőrizve a kisvárosias jelleget ragadja magával az utazót. A Vasparipa Játszóparkban található, közel hétszáz méter hosszú nyomvonallal rendelkező kerti vasút lehetőséget biztosít az egész család számára a kikapcsolódásra, emblematikus mozdonyai mérethű kicsinyítéssel készültek el. 

Forrás: Németh Tamás Zoltán

Az állomásépület, mely külső megjelenésében egy régi vasútállomás arculatát idézi meg, funkciójában ennél sokkal többet hordoz, hiszen a belső része alkalmas kiállítások, valamint előadások szervezésére is. A vasútállomás épületében egy resti-büfé is fogadja a látogatókat, mellette pedig egy remiz épület készült a mozdonyok és vasúti kocsik számára. A Park április 27-étől szezonális nyitvatartással várja vendégeit. Erről, valamint a jegyárakról a Kemenes Vulkán Park oldalán tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában