Támogatott tartalom

2020.11.30. 07:00

Cukrásznak tanult, értékesítési vezető lett

Borsos Judit kilenc évvel ezelőtt kezdett a Duna House-nál értékesítőként, jelenleg a Kőszegi utcai iroda platina fokozatú értékesítési vezetője. Sugárzik belőle az energia és a temperamentum, kellő magabiztossággal és egy jó adag empátiával fordul az ember felé. Szavai is ezt támasztják alá, azt mondja: jó helyen van, megtalálta élete munkáját.

vaol.hu

Borsos Judit értékesítési vezető, Duna House Szombathely, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Sacher-tortáról és süteményekről beszélgetünk a fotózás alatt, mostanában azonban egyre kevesebb ideje marad a konyhában Juditnak. Cukrásznak tanult, később vezető asszisztensként dolgozott egy irodában. Biztos fizetést és egy nyugdíjas állást hagyott ott kilenc évvel ezelőtt, amikor úgy döntött: megvalósítja gyermekkori álmát. Tette mindezt a gazdasági világválság végén, nulla forinttal a kasszájában, miután kislányával beköltözött a hitelre vásárolt 35 négyzetméteres új otthonukba.

– Még gyermekkoromban láttam egy filmet, ahol mozgalmas életet élő kiskosztümös hölgyek adtak el ingatlanokat és beleszerettem az ingatlanos szakmába – mondja, majd gyorsan hozzá is teszi: amikor kilenc évvel ezelőtt belevágtam, még nem tudtam pontosan, mi vár rám, mire is vállalkoztam. Minél több idő telt el, annál biztosabb voltam benne, jó helyen vagyok.

Borsos Judit értékesítési vezető, Duna House Szombathely, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

 

Judit szerint a sikere legfőbb titka az, hogy soha nem adta fel. Hiszi, hogy a befektetett energia előbb vagy utóbb, de mindig megtérül. A mai napig rengeteget dolgozik, a Kőszegi utcai irodája a második otthona, mégis mindennap mosolyogva jön, beszélget, szervez, tervez, segít. – Ha megtaláljuk életünk munkáját, akkor soha többé nem kell dolgoznunk – fogalmaz. Mesél arról is, hogy szerencsére sokat változott a szakma és annak megítélése az elmúlt évtizedben, az emberek elismerik a munkájukat és bizalommal fordulnak feléjük.

– Ez egy külön pálya, olyan sokrétű, hogy akár főiskolán is lehetne oktatni. Ahány érdeklődő, annyiféle személyiségtípus, és mindenkivel szót kell tudni érteni, mindenkinek igazodni kell az igényeihez. Az eladni szándékozót meggyőzni a lakása, háza valódi értékéről, a vevőnek megtalálni álmai otthonát. Közben megismerünk sorsokat, bepillantunk mások intim szférájába. Nincs róla papírom, de a kollégáknak és az ügyfeleknek is a pszichológusa vagyok. Nem volt könnyű ezt magamban helyre tenni. Több év kellett ahhoz, hogy a munka és a magánélet közötti egyensúlyt megtaláljam, kialakítsam.

Judit folyamatosan jár továbbképzésekre, közben pedig sok kollégát kitanított és elindított már a pályán. A jövőben tovább bővítené kollégáinak számát. Szereti, ha sokszínű a csapat, ami jót tesz az irodai légkörnek, valamint más-más személyiséggel több ügyfelet is tudnak hatékonyan kiszolgálni. Hozzáteszi: aki az ingatlanos szakmával kacérkodik, annak azt javaslom, keressen meg és kötetlenül, őszintén beszélgessünk arról, hogy vajon illik-e a személyiségéhez ez a hivatás.

Szívesen osztja meg másokkal tudását, tapasztalatát, öröm számára látni: mások is szeretik azt, amit ő.

– A mi munkánk a birtokba adásig szól, de addig végig az ügyfelek mellett vagyunk. Intézzük a szükséges hitelt és ügyvédet ajánlunk. Ha mi valakinek azt mondjuk, hogy van vevő az ingatlanra, akkor az úgy is van, szerencsére komoly ügyfélkörrel dolgozunk – hangsúlyozza.

Végül elárulja: van még egy gyermekkori álma. Nyugdíjas korára Olaszországba szeretne költözni. Kevés szabadidejében neki is állt nyelvet tanulni, egyébként pedig szívesen kirakózik, edz, túrázik, sétál a kutyájával.

– Muszáj feltöltődni, de nem tudok egy helyben maradni. Az, hogy tíz éve a Duna House-nál dolgozom, a legnagyobb bizonyíték arra, hogy megtaláltam a helyemet – mondja Judit. Mire az ajtóhoz érek, szó sincs süteményekről. Telefonok csörrenek, üzenetek érkeznek. Nem hiába, pár perccel korábban még arról beszéltünk, a piac soha nem telítődik. Mindig lesz, aki ingatlant akar venni, és mindig lesz, aki ingatlant akar eladni. A kérdés csak az, ki segít egymásra találni nekik.

NÉVJEGY

Borsos Judit Szombathelyen született. Vendéglátós családból származik, ezért is lett cukrász. Az Orlay-iskolában érettségizett, majd felsőfokú vendéglátó üzletvezető és menedzserként végzett. Később ingatlan­értékesítő és -értékbecslő OKJ-s bizonyítványt szerzett, valamint elvégezte az értékesítési vezető képzést a Duna House-on belül. Van egy 22 éves lánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában