NEGYEDSZÁZADOS ÉVFORDULÓ

2017.11.18. 01:00

25 éves a Rábaparti Járműjavító és Szolgáltató Kft. (x)

Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte a Rábaparti Járműjavító és Szolgáltató Kft. Az ünnepséggel egyidejűleg Szombathelyen a Söptei úti körforgalomnál felavatásra került a Magyar Kúthálózat immár ötödik közforgalmú benzinkútja.

vaol.hu

Patkó Lajos, Balog Zoltán, Hende Csaba, Dr. Puskás Tivadar, Harangozó Bertalan, Hodánics Péter Csaba, Prof. Dr. Patkó Gyula (balról jobbra)

 

Patkó Lajos, Balog Zoltán, Hende Csaba, Dr. Puskás Tivadar, Harangozó Bertalan, Hodánics Péter Csaba, Prof. Dr. Patkó Gyula (balról jobbra)

Az avatáson megjelent Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Harangozó Bertalan Kormánymegbízott, Dr. Puskás Tivadar Szombathely város polgármestere, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Prof. Dr. Patkó Gyula egyetemi tanár, rektor emeritus és Hodánics Péter Csaba Szentgyörgyvölgy református lelkipásztora.

Balog Zoltán sikertörténetnek nevezte a Rábaparti Kft-t, és a cégről elismerően szólva kiemelte, ismeri annak működését, kiváló eredményeit, megbízhatóságát. Hangsúlyozta, hogy az emberi erőforrás és a gazdaság szorosan összetartozik, ennélfogva a Rábaparti Kft. nem csak helyi, városi, megyei, hanem országos érdek, érték is, részint, mert közel 50 fő magasan képzett embert foglakoztat, részint, mert országosan is a kiemelt adófizetők közé tartozik. A Rábaparti Kft. – emelte ki a miniszter – a tisztesség és siker összekapcsolhatóságának szép példája.

Dr. Puskás Tivadar köszönetét fejezte ki azért, hogy egy ilyen kiválóan működő vállalkozással gyarapodott a megyeszékhely, kiemelte, hogy a város érdeke is, hogy minél több a Rábaparti Kft-hez hasonló cég telepedjen meg Szombathelyen.

Prof. Dr. Patkó Gyula egyetemi tanár, rektor emeritus szólt arról is, hogy a 25 éve indult családi vállalkozás sikeréhez, hitre, erkölcsi tartásra, folyamatosan végzett kemény munkára, kitartó szorgalomra és a közösség szolgálata iránti belső igényre és elkötelezettségre volt szükség. Velünk ünnepelnek a gyermekek és az unokák – mutatott rá a professzor –, ezért az ősök legfontosabb feladata mai is az, hogy eme értékeket továbbadják, mert hiszi és vallja, hogy ez jelenti a következő nemzedék sikerének zálogát.

Hodánics Péter Csaba református lelkipásztor igei köszöntőjében kiemelte, hogy a hálaadás célja: összekötni a földit a mennyeivel, a fizikai dolgokat a lelkivel, mert a hétköznapi munka a hálaadásban szentelődik meg hittel és emberséggel.

Patkó Lajos cégtulajdonos, ügyvezető az avató ünnepségen felidézte a kezdeteket és az elmúlt 25 év küzdelmeit és sikereit. A Körmenden alakult cég, ottani telephelyén ma is személy- és tehergépkocsik, pótkocsik, autóbuszok javításával, hatósági műszaki vizsgára való felkészítésével, vizsgáztatásával és üzemanyag kiskereskedelemmel foglalkozik. A cég megyei szinten 2012-ben kezdett el terjeszkedi, amikor is Szombathelyen új szervizcsarnok épült és létrejött a Magyar Benzinkút hálózat, ami ma már öt benzinkutat foglal magába. A Magyar Benzinkút hálózat Körmenden, Sárváron, Jánosházán egy-egy üzemanyagtöltő állomással, Szombathelyen pedig immár két benzinkúttal is várja ügyfeleit – mondta a cégtulajdonos. A 100%-ban magyar tulajdonú Magyar Benzinkút hálózat a MOL Zrt. egyik legnagyobb üzemanyag-vásárlójává vált a dunántúli régióban. A cég évente több mint ötezer gépjármű hatósági vizsgára való felkészítését és vizsgáztatását végzi el. Büszkék vagyunk rá – mondta Patkó Lajos –, hogy működésünk óta, az általunk vizsgára felkészített, vizsgáztatott járművek műszakilag mindig megbízhatóak voltak, egyetlen műszaki hibás balesetet sem okoztak. A cég nagy szakértelemmel, szaktudással rendelkező autószerelő mestereket, gépjármű technikusokat, tudományos fokozattal rendelkező gépészmérnököt foglalkoztat. A tulajdonos, ügyvetető kiemelte, hogy a küzdelmek és nehézségek mellett a Rábaparti Kft. mindig folyamatosan fejlődött, mégpedig oly módon, hogy ügyfeleikkel szemben a szakmai megfelelésen túl, profitéhségmentes, erkölcsös üzletpolitikát folytattak. A tulajdonos ünnepi beszédét a köszönet és hálaadás szavaival zárta. Köszönetét fejezte ki szűkebb és tágabb családjának, és mindazoknak, ki vele voltak, mellette kitartottak, munkáját segítették az elmúlt 25 esztendőben. Hiszen – mint mondta Patkó – sikerében, a Rábaparti Kft. sikertörténetében, ott van az ő kezük munkája is. Megköszönte továbbá – az egyébként szép számban az ünnepségen is megjelent – ügyfeleinek és üzleti partnereinek az eredményes együttműködést, hogy kitartottak a Rábaparti Kft. mellett és hozzájárultak a negyedszázados sikerhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában