Szponzorált tartalom

2019.05.09. 13:25

„Találd meg magadban a nőt!”

A „Találd meg magadban a nőt!”- fogyatékkal élő nőket segítő komplex program.

Tapasztalat, hogy a fogyatékkal élő nők többszörösen hátrányt szenvednek az élet legtöbb területén fogyatékos női mivoltuk miatt. A megvalósított projekt célja volt, ezeket a hátrányokat csökkenteni – a résztvevő lányok énképének, önbecsülésének fejlesztésével- különböző fejlesztő foglalkozások által, valamint segíteni őket abban, hogy felfedezzék magukban a nőt, tudatosítva bennük a női szerepkörhöz tartozó lehetőségeket és feladatokat.

A „Találd meg magadban a nőt!” című projekt résztvevői a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálatának női ügyfelei voltak. A lányok először Személyes életvezetést támogató fejlesztő foglalkozásokon vettek részt. A foglalkozások segítették őket önismeretük fejlesztésében, az társas viselkedés szabályainak elsajátításában. Segítséget kaptak az egészséges életvezetéshez, háztartási ismereteik bővültek, főzőtanfolyam vettek részt. Gyakorlati foglalkozások keretében megismerkedtek ékszerkészítési és lakásdíszítési praktikákkal is.

A projekt időtartama alatt lehetőséget kaptak a résztvevők rekreációs foglalkozásokon való részvételre. Heti 1 alkalommal a testre és lélekre ható Etka jóga- valamint a zenés mozgásgyakorlatok segítették testkontrolluk erősítését, nőiességük megtalálását, valamint a testi és lelki egészségük megőrzését, fejlesztését.

A projektben résztvevők „Átváltoztató” klubfoglalkozások keretében váltak még csinosabbakká, magabiztosabbakká, szebbekké.

A klubfoglalkozások a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának valamint a Soroptimist International Club együttműködésével, támogatásával valósultak meg. A Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fodrász és kozmetikus szakképzői és tanulói a külső megszépülésben nyújtottak segítséget: tanácsokat adtak, valamint gyakorlatban is megtanították a lányoknak a női praktikákat, amelyek segítségével még magabiztosabbá válhattak.

A projekt ezen eleme az együttműködő iskola diákjai számára érzékenyítő jelleggel bírt, hiszen a közös munka eredményeképpen megismerték a fogyatékos emberek világát, megérthették nehézségeiket. A projekt zárásaként a programba bevont fogyatékkal élő hölgyek egy divatbemutató keretében mutathatták meg a nagyközönség számára megújult önmagukat.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatán 3.000.000.-Ft támogatást nyert el. A projekt időtartama: 2018. július 1.- 2019. június 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában