HIRDETÉS

2018.04.16. 14:00

Teraszok – itt a tavasz, szabadidőnk jelentős részének élettere (x)

A terasz átmenet a benti környezetünk és a külvilág között. Egyszerre kell igazodnia otthonunk hangulatához és a ház külső megjelenéséhez. Minél észrevétlenebb ez az átmenet, annál teljesebb lesz a harmónia.

Az elmúlt évek trendje, hogy a gyártók többsége a már meglévő kollekcióit bővítette csúszásmentes felülettel abban bízva, hogy a kedvelt sorozatai ezek után már nemcsak beltérben, hanem kültérben is megjelennek. A korábban általában 1 cm-es vastagságban gyártott kültéri lapok mellett megjelentek a 2 cm vastag anyagában színezett kőporcelán lapok. Ezek léteznek élvágott és fózolt kivitelben is. Ragaszthatók hagyományos módon, bár ez az alkalmazásuk a legritkább, hiszen éppen a felfagyás elkerülése végett kerültek előtérbe. Burkolhatók kavicságyazatba, mint a tradicionális térkövek, akár fűre is fektethetők.

Egyre gyakoribb az emelt álpadló rendszerben, szinteőõ lábakon történő alkalmazásuk. Fix és állítható magasságú rendszerek állnak rendelkezésre számos kiegészítő elemmel. Szintkülönbségek korrigálhatók ezzel a megoldással. A megemelt teraszfelület alatt kábelek, öntözőcsövek rejthetők el,teraszvilágítás építhető ki. Rendkívül fontos a megfelelő csapadékvíz elvezetés kiépítése.

Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy bár rakása precizitást igényel, utólagos javításokhoz nem kell szakember, hiszen a lapok felvehetők, igazíthatók.

Medencetéri rendszere külön figyelmet érdemel. Lépcsőelemek, lábazati szegélyek, párkányelemek, fedkövek, folyókák ,szegélyelemek állnak rendelkezésre.

A lapok felületi rajzolatának csak a képzelet szab határt. Kedvelt a csiszolt betonfelület, a rusztikus hajópadlóra emlékeztető vagy gattervágott fafelület. A természetes köveket színükben és rajzolatukban is tökéletesen felidéző járólapok is egyre népszerűbbek.

Méretek tekintetében is változatos a kínálat: a 60x60-as hagyományos formátum mellett 40x80-as, 60x120-as,40x120-as ,80x80-as kiviteleket ajánlanak a gyártók. Egyes szériák elemválasztéka modulban történő rakást is lehetővé tesz

A 2 cm-es sorozatok válogatott bemutatója megtekinthető a Mozaik Fürdőszoba Szaküzletben. Speciális rakási igények esetén mûszaki konzultációt biztosítunk.

Névjegy

Név: Mozaik Fürdõszoba

Cím: 9700 Szombathely, Rumi út 181.

Telefon/fax: 94/312-450

Weboldal: http://www.mozaikfurdoszoba.hu

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 8.30-17.00, szombaton: 8.30-12.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában