Programtipp

2020.06.05. 15:13

Szelíd hétvégi séta hegedűszóval, Kőszegen

Hosszú idő után talán a pünkösdi volt az első olyan hétvége, amikor az ember válogathatott a jobbnál jobb csoportos túrázási lehetőségek közül. Szerencsére a járványügyi helyzet folyamatos enyhülése lehetővé teszi a hasonló események megszervezését, így az előttünk álló hétvégére két túrát is ajánlhatunk olvasóinknak. Irány a Kőszegi-hegység, irány Cák! Lesz hozzá must, bor és hegedűszó is.

Polgár Patrícia

Újra útra kelhetünk, a járványhelyzet enyhülésével ismét szerveznek túrákat

Fotó: Unger Tamás

Június 6-án, szombaton 15 órakor veszi kezdetét a séta Kőszegen, amely a szinte határon fekvő Kálvária-hegy oldalán vezet végig.

A gyülekező a Koronaőrző Emlékhelynél lesz, ahol Schlögl Krisztián nyújt bepillantást annak szerkezetileg már megújult járataiba.

Újra útra kelhetünk, a járványhelyzet enyhülésével ismét szerveznek túrákat
Fotó: Unger Tamás

Innen a szőlőskertek mentén a Kálvária-hegyre, majd a trianoni kereszthez és kilátóhoz vezet az út. Ezután a városi friss szelídgesztenyés és szőlőültetvény érintésével ér a csapat a Napos-tetőre, ahol 17 órától Uwe Scheer hegedűművész szabadtéri szóló hegedűjátékában gyönyörködhetnek. Itt a gyerekek mustot, a felnőttek jófajta kőszegi nedűt kóstolhatnak.

Június 7-én, vasárnap 9 órakor pattanhatnak fel az érdeklődők a kőszegi kisvonatra, bejárva vele a Kőszegi-hegység legszebb, legvonzóbb helyeit. A Szabó-hegyet elhagyva az egykori Terv úton haladva juthatnak el a velemi Szent Vid-kápolnáig. Félúton megállót tesznek a Borha-forrásnál, majd a velemi szőlőskertek zegzugos útjain közelítik meg a cáki pincesort, ahol bekukkanthatnak a történelmi jelentőségű, csodálatos épületekbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!