programajánló

2021.06.29. 07:00

Érezd Szombathelyt!

A tavalyi, négyhetes Érezd Szombathelyt programsorozat kibővült: idén csaknem három hónapon át, 15 helyszínen biztosítanak 70 programot a város kulturális szereplői. Lesznek koncertek, kertmozi, tárlatvezetések, gyermekprogramok, kötélugrás, gasztronómiai program, sőt a karneváli hangulat is megelevenedik.

Polgár Patrícia

Illusztráció: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

A tegnapi sajtótájékoztatón az intézmények képviseletében részt vett Kiss Andrea, az Agora igazgatóhelyettese, Csapláros Andrea, a Savaria MHV Múzeum igazgatója, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar, Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház, valamint Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója is.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nkft. ügyvezetője elmondta: széles körű összefogásban valósul meg a programsorozat, amelynek célja, hogy július elejétől egészen szeptember végéig kínáljon rendezvényeket az egész családnak.

Dr. Nemény András polgármester örömmel számolt be róla, hogy civilek, magánvállalkozások, sőt még az egyházmegye is a kezdeményezés mellé állt. Mint elmondta, kis költségvetésből, összesen 33 millió forintból valósulnak meg a rendezvények.

A programok nagyobb része a jelenlegi szabályozás értelmében védettségi igazolvánnyal, azonban ingyenesen lesz látogatható. A rendezvénysorozat nyitókoncertjét az Isis Big Band adja majd július 4-én, vasárnap. A további programokról a www.szombathely.hu oldalon, illetve a kulturális intézmények közösségi és weboldalain tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!