programajánló

2021.07.16. 07:00

Péntektől vasárnapig Nádasdy Hagyományőrző Találkozó Sárváron

A Nádasdy Hagyományőrző Találkozót július 16-a és 18-a között rendezik meg: hagyományőrzőkkel, zoknicsatával, koncertekkel és kincskereséssel.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív

A Nádasdy-vár környékén ma 15 órakor megnyílik a kézműves portékák zsibvására. A fekete bég, Nádasdy Ferenc és a végvári vitézek tiszteletére megemlékezés kezdődik 17.30-kor a Nádasdy-szobornál. A Borfórum faházai 18 órától nyitnak. A várudvaron 19 órától indul a hagyományőrző csapatok fegyvermustrája. A viadaltéren 19.30-kor dördül el a sortűz. A színpadon 20 órakor kezdődik a Tom Kondor Band koncertje, 22.30-kor A Kutya vacsorája-koncert. Szombaton 10 órakor a várudvaron a Tabulatúra régizene együttes közreműködésével kezdődik a nyitóceremóniája. Kinyit a vásár, lesz tűzoltó-bemutató, 10.45-től a színpadon bajuszszépségverseny. A viadaltéren 11.30-tól fegyverzet- és harcmodor-bemutatók kezdődnek.

Először a zsoldosok, majd az oszmán hódítók, utána a végvári vitézek mutatkoznak be. 13 órakor lép a színpadra a Mira Orient Art hastáncbemutatója, 14 órától a Regős Népzenei Együttes ad műsort, majd Paprikajancsi Bábszínháza következik. A viadaltéren 15.45-től zoknicsata gyerekekkel és hagyományőrzőkkel.

A színpadon 16.45-től a Kanona Band zenél. A Hajdúk fegyverzet- és harcmodor-bemutatója 17.30kor lesz a viadaltéren. Az esti koncertek 18 órakor kezdődnek a színpadon. Fellép Újvári Timi és a Hot Stuff, 20 órától a Gargantua, 22 órától az Anima Sound System koncertezik: Live Act a Prieger fivérekkel. Vasárnap 10 órától Tudományok terme címmel konferenciát tartanak a házasságkötő teremben – nem csak hagyományőrzőknek. A Nádasdy-találkozó 13 órakor a Kincskereső játék sorsolásával zárul a várudvaron.

Kiemelt képen: A történelem öröksége is eleven Sárváron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!