Őrvidékház

2021.11.19. 15:00

Családi nap a nemzeti összetartozás jegyében – A gyerekek pónilovas kocsin utazhatnak, lovagolhatnak is

Az ŐrvidékHázban (11-es Huszár út 40.) november 20-án, szombaton Összetartozunk címmel rendeznek családi napot a nemzeti összetartozás jegyében.

Merklin Tímea

Fotó: VN-archív

A program szombaton reggel 9 órakor főzőversennyel kezdődik, amely 11.30 óráig tart. Ezzel párhuzamosan 10-től 15 óráig hagyományőrző játékok lesznek: megelevenedik Hunyadi Mátyás kora, a honfoglalás, a 48-as szabadságharc, lesz II. világháború idejéből való ruházatok és fegyverek bemutatója.

A történelmi játékok mellett a résztvevők betekinthetnek a tábori életbe, kipróbálhatják a korabeli lőfegyvereket. A fegyveres játékokon kívül lesz íjászat is, lehetőség adódik pónilovas kocsin utazni, a gyerekek lovagolhatnak is a pónilovon, kis huszárok és kutyások tartanak bemutatót.

11.30 órától 12 óráig tartják a főzőverseny zsűrizését, 12 órakor hirdetik ki az eredményeket, majd 12.30 órától 13.30 óráig ebéd. 13.30 órától 14 óráig rendezik meg a rajzpályázat eredményhirdetését.

14 órától 15 óráig történelmi táncházban tanulhatnak lépéseket az érdeklődők. 15 órakor a Csillagösvény Zenekar ad koncertet.

Kiemelt képünkön: Pónilovas kocsi is várja a kis huszárokat szombaton az Őrvidékházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!