Programtipp

2019.11.18. 12:40

Könyvbe illő képek: Határtalanul – a vasi és zalai határvidék festői foltjai

A Szülőföld Könyvkiadó és az alkotók, Biczó Antal Határtalanul – a vasi és zalai határvidék festői foltjai című könyvének bemutatójára várják az érdeklődő közönséget 2019. november 19-én (kedden) 18 órára az Agora Savaria Filmszínház nagytermébe.

Hárman, Biczó Antal festőművész, valamint Dobosi Valéria és Devecsery László költők kirándulni hívják az olvasót. A könyvet lapozva eljutunk a határvidék mesés tájaira: tavak, patakok, folyók medrébe s a bennük rejlő csodák közé. A fények és árnyak közösen értelmezik a valóság ezer arcát, s nyújtanak esztétikai élményt, amiből az alkotók is merítettek. A kötet szerzői üzenetét hitelesen fogalmazzák meg a képek és versek.

Kétféle, egymástól többé-kevésbé eltérő tulajdonság munkál valamennyiünkben. Az ismeretlen megismerése iránti olthatatlan vágy és a ragaszkodás a megszokotthoz. A határvidék várja az ott élőket a csodák újra felfedezésére, a messziről jötteket pedig azok megismerésére. Biczó Antal festőművész gyermekkora óta a természet vonzásában él, s azóta keresi, kutatja annak szépségeit és értékeit. Természeti élményeit korábban grafikák, újabban pedig a modern technika segítségével örökíti meg. A computer grafikák új lehetőséget nyújtanak a múltidéző festői építészeti emlékek és a természeti értékek megörökítésére. A számítógépes eljárások révén a látvány új értemet kap. A fény-árnyék hatások, a forma-, folt- és faktúraképzések kiapadhatatlan eszköztárukkal segítik az építészet és a természet esztétikumának művészi megjelenítését. Így találkozott a kiadó céljával, a helyi értékek népszerűsítése a zalai és vasi határvidék lakói körében, és a szülőföld gyöngyszemének ajánlása az ide látogató emberek számára.

 

Biczó Antal 134 képe, Devecsery László és Dobosi Valéria 94 verse található a könyvben.

A képek és versek együtt köszöntik a szülőföldi harmóniát, üzenetét hitelesen fogalmazzák meg a képek és versek. A szerzők és a Szülőföld Könyvkiadó ajánlja a könyvet azok számára, akik a képek és a versek segítségével szeretnének közelebb kerülni a haza egy gyöngyszeméhez: a vasi és a zalai határvidékhez.

 

A rendezvényen közreműködik: Szabó Brigitta előadóművész és Kenderes Csaba színművész.

Az est házigazdája: Simon Ádám a hirlevelplusz.hu főszerkesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!