programok

2020.07.17. 09:19

Hétvégi muzsika a kőszegi Fő téren

Könnyed nyáresti zenei élményt, változatos fellépéseket kínál Kőszeg gyönyörű Fő tere minden péntek, szombat és vasárnap kora este.

Polgár Patrícia

Kőszeg belvárosában mindig történik valami. A nyári programokhoz tökéletes kulissza a város

Fotó: Ohr Tibor

Hosszú előkészületeket követően, az elmúlt hetekben hozott döntések fényében ebben az évben is van lehetőség a Főtéri zenés esték megrendezésére. Idén a Kőszegi Várszínház kísérő és előprogramjaként az augusztus 23-ig tartó, hosszú kőszegi várszínházi szezon minden péntek, szombat és vasárnap kora estéjén csendül fel a muzsika a Fő téren. Júliusban három – a 17–19-i, a 24–26-i és a július 31–augusztus 2-i –, valamint augusztusban két – a 14–16-i és a 21–23-i – hétvégén várják a közönséget a zenés estékre.

A források ez évben napi egy programot, koncertet tesznek lehetővé – amelyet csak esetenként kísérnek elő- vagy utóprogramok, kisebb táncházak. Az első hétvégén, a tervek szerint ma 19 órától a Kőszegi Fúvósok „premiernapi” koncertjét hallhatják. Szombaton 17.30-kor a Holdosi Attila és Újvári Tímea duó várja közönségét Kőszegre, majd vasárnap 19 órától a Minimal Acoustic Duó dallamai csendülnek fel a város főterén.

Kőszeg belvárosában mindig történik valami. A nyári programokhoz tökéletes kulissza a város Fotó: Ohr Tibor

Mindeközben a Kőszegi Várszínház is gazdag programot kínál. Hamarosan láthatja a közönség a celldömölki Soltis Lajos Színházzal koprodukcióban készült mesejáték, a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi beltéri premierjét, de nem maradunk Gergye Krisztián-bemutató nélkül sem: a táncművész-koreográfus július végén érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!