programajánló

2021.08.06. 07:00

Húzzák, vonják, mint a vasvári rétestésztát – Rengeteg meglepetést hordoz magában az idei rétesnap

A hagyományos rétesnap augusztus 7-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Nagy Gáspár Művelődési Központ előtti téren, belépő nélkül.

PM

Fotó: Unger Tamás/VN-archív

Az Anya-lánya sütödéje mellett Árpi bácsi kínálja ismét réteseit és a Csehi Csoda elnevezésű sütőcsapat is eljön. Ott lesz a téren a Levendula Játszóház, érkeznek a Magyar Hagyományőrző Faművesek, a Mívestár Hagyományőrző Egyesület tagjai, a házigazdák kínálnak arcfestést, csillámtetoválást, hennafestést, arany, ezüst tetoválást is. – A szokásos vendégszeretettel várunk mindenkit, akik egy nyugodtabb tempójú fesztiválra vágynak – mondta Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója.

Sorolta: 14 órától Petrás Mária és Petrás Alina kerámiaképeiből nyílik kiállítás, miközben a színpadon Tarnai Kiss László nótaénekes lép fel. 15 órától újabb tárlat nyílik – Vaskó Gina fotóiból –, amelyet Kovács Tilda ajánl az érdeklődők figyelmébe. Ezt követően bábos meseelőadást nézhetnek a kicsik, majd bábkészítés indul Varga Krisztával, a Bábos mesék előadójával. Aztán lesz gyerekkoncert, óriásbábos bemutató, este Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad koncertet.

Kiemelt képen: Rétes minden mennyiségben: csábító ízek a vasvári kulturális központnál

További programok:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszegyujtottuk-hogy-milyen-programok-varjak-vas-megyeben-a-kovetkezo-napokban-2-5175176/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!