programajánló

2021.07.23. 10:21

Intim vallomások, piknik és slágerterasz a vasi programkínálatban

Bánfalvi Eszter és Mertz Tibor visszatér egy kőszegi előadásra.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Molnár Miklós

KONCERT

SZOMBATHELY Július 23., péntek 19.00 – Végállomás Klub kert: a Nomad zenekarból megismert Juhász Marci akusztikus koncertje. Fellép a helyi Red Rockets két oszlopos tagjának formációja, az Ndrew’s Acoustic. Július 23., péntek 19.30 – Városháza terasz, Slágerterasz: Szombathelyi kötődésű énekesekből és zenészekből álló csapat igazi slágerparádét varázsol a Városháza teraszára. Énekel: Danics Dóra, Tóth Dániel, Szokodi Zoltán, Alföldi Alexandra és Hertelendy Zénó. A zenekar: Aradszki Zsombor, Mészáros Gábor és Paksi János. Július 23., péntek 20.00 – Bohém (Thököly Imre u. 14.): Fergeteges ska-reggae parti a DJ. Hippi Apacs prezentálásában. A muzsikák aláfestéseként Biczó Antal grafikusművész komputergrafikái és fénymobiljai tekinthetők meg, melyek egyrészt meglevő képek újraértelmezései, másrészt fényvetítésekből létrejövő alkotások. Július 24., szombat 19.00 – Bohém (Thököly Imre u. 14.): a Diabolus In Musica, az Ørdøg akusztikus kistestvére .

BÜK Július 24., szombat 19.00 – Művelődési és Sportközpont, Könyvtár – Atrium: a Lovasi András vezette Kiscsillag lép fel. A koncert előtt és után alter-rock buli Hegével.

SZÍNHÁZ

KŐSZEG Július 24., szombat (esőnap július 25., vasárnap) 20.30 – Kőszegi Várszínház (Jurisics-vár Nagyszínpad): Jérôme Tonnerre: Intim vallomások. A Sipos Vera által rendezett érzelmes trillerben dr. William Faber pénzügyi tanácsadó öltönyös-nyakkendős napjai egyhangúan unalmasak. Aztán egyszer csak beviharzik az irodájába Anna, és zaklatottan belekezd a válságba jutott házassága különös történetébe. Az ismeretlen nő vélhetően összekeverte az emeleti ajtókat, és a szomszéd pszichológus helyett neki beszélte ki titkait, de nem fedi föl a tévedést. Az első „terápiát” újabbak követik. William viszont mégiscsak átmegy a szomszédba, tanácsot kér dr. Monnier-től, a valódi pszichológustól. Az Intim vallomások egy nagy játszma. A két főszereplőnek újabb és újabb ajtót kell kinyitniuk, hogy feltárhassák minden örömüket, fájdalmukat, kétségbeesésüket, elfojtásaikat, rettegéseiket, szorongásaikat, és ki-ki megszabaduljon a családi zsarnokaitól. A vallomásokból furcsa rituálé, kölcsönös függőség alakul ki Anna és William között. Szereplők: Bánfalvi Eszter, Pál András, Mertz Tibor, Sipos Vera.

RENDEZVÉNY

SZOMBATHELY Július 25., vasárnap 15.00 – Savaria Múzeum: A Langobardok „főkolomposa”– tárlatvezetés. A népvándorlás korának első szakaszában, a Hun Birodalom összeomlása után meglehetősen nagy volt a jövés-menés a Kárpát-medence területén. Ennek egy kiemelkedő jelentőségű emléke a 2013-ban Szeleste határában feltárt temető. A tárlatvezetés alkalmával egy férfisír leletei alapján rekonstruálják a korszak történéseit és az abban részt vevő emberek életének alakulását.

KŐSZEG Július 24., szombat 12.00–19.00 – Kőszegi-hegység, Hétforrás: Hétforrás piknik. Programok: 12.00–14.00 – Zöldülj velünk! A hulladékmentes (zero waste) életmód lehetőségei, ismeretterjesztő bemutatók. 14.00–15.30 – Kőszeg Város Fúvószenekara zenél. 15.30–17.00 – Zöldülj velünk! Ismeretterjesztő bemutatók. 17.00–18.30 – A változás velünk kezdődik. Beszélgetés egy tudatosabb életről, zenébe csomagolva. Tom Kondor Band. Július 29., csütörtök 21.00 – Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont környezete: Éjszakai lepkevadászat. Titokzatos rovarok a lámpa körül. Az éjszakai fényforrással becsalogatott rovarok világában Faragó Ádám az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság zoológusa segít eligazodni. A program esős, szeles, hűvös időben elmarad. Július 30., péntek 17.00 – Berzsenyi Dániel könyvtár: Folytatódik Horváth Imre karnagy komolyzenei előadássorozata. Ezt látni és hallani kell! – Vizek, városok, versek. Horváth Imre a zeneművek elemzésével, a versek gondolataiban rejlő zenei titkok feltárásával gyönyörű nyári utazásra hívja az érdeklődőket. London, Róma, Bécs, Budapest, Túristvándi érintésével – Händel, Liszt, Strauss, József Attila és Petőfi műveit megszólaltatva.

Kiemelt képen: Intim vallomások. A Rózsavölgyi Szalon produkciója július 24-én, szombaton este látható a Kőszegi Várszínházban. A képen Bánfalvi Eszter és Pál András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!