ajánló

2020.07.01. 13:06

Júliusban senki sem unatkozhat Vas megyében! – Mutatjuk a programokat

Lemondta a nyaralását és Vas megyében tölti a júliust? Higgye el nekünk, nem lesz ideje unatkozni, mert újraindul a kulturális élet és koncert hátán koncert, valamint színházi előadások tarkítják a hétköznapokat és hétvégéket egyaránt!

vaol.hu

Fotó: koszeg.hu

Szombathely

július 03.

21.00 Garázs Adás a Broadway teraszán- Kirchknopf Gergő, Dj. Shepherd, Benny the Hill: Szórakoztató élő műsor, sok jó zenével.

július 04.

21.30 Kertmozi a Broadway teraszán – Made in Hungária

Önéletrajzi ihletésű magyar zenés dráma, vígjáték, musical, remeke színészekkel és fülbemászó dallamokkal.

július 7.

20.00 Szimfi-terasz: Háklár banda

Könnyed, zenés est nyári hangulatban.

július 10.

22.00 Ganxsta Zolee és a Kartel – Szombathely // Broadway Club Café

19.00 Borkóstoló a Herényiek Házában – Bor és gyümölcslevek kóstolása, vásárlása helyi termelőtől

július 11.

22.00 Mokka koncert a Broadway Club Cafe nagyszínpadán

július 18.

14.00 Szombathelyi Mezbörze a Herényiek házában – Kosár-, labdarúgó-, és még rengeteg sportmez vásárlására lesz lehetőség, nemcsak sportrajongóknak!

Kőszeg

Július 3.

20.30 Szívárnyék – Pilinszky János két hangon

Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós estje: Egyedi hangvételű, szuggesztív és szubjektív előadás két eddig csak ebben az előadásban összeállt kiváló színpadi előadó közreműködésével.

Mind a ketten kötődnek Pilinszkyhez; mind a ketten a maguk módján feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat; most itt ennek az előadásnak a kedvéért összefűzik őket. Hangban és dalban, énekben és gitárban, brácsán.

Fotó: koszeg.hu

július 4.

11.00 és 14.00 Berki Vonósnégyes – udvari zene – Komolyzenei koncert, ahol Dvorák, Mozart, Gerschwin egy-egy alkotása is felcsendül majd

19.00 Kőszegi énekek

„Kőszegi zeneszerzők százéves művei és Mizsei kőszegi zenevázlatai a közelmúltból”

július 11.

20.30 Kőműves Kelemen – színházi előadás

A Kőműves Kelemen téma vándormotívum a közép-kelet európai és balkáni népek folklórjában, így a magyar népköltészetben is. Nem véletlenül. Egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget. „Alkotni születtünk…” „Nem lehet, nem lehet, hit nélkül nem lehet…” A konfliktusok ember és hatalom, ember és ember, hit és kiábrándulás küzdelmében bomlanak ki, a küzdés értelmére, az áldozat mértékére keresik a választ valamennyi korosztályt megszólítva.

A Pál utcai fiúk produkciónk dinamikus fiatal férficsapatot kovácsolt össze, akik meg tudnak felelni a rockballada által támasztott ének-, zenei- és fizikai követelményeknek.

július 14.

18.00 Lili és a bátorság

Fotó: koszeg.hu

A Kőszegi Várszínház, a Mesebolt Bábszínház és a Vojtina Bábszínház bemutatója

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? A hét éves Lili egy vándorcirkusz izgalmas, különös és varázslatos világában nő fel. Egymás mellett él a kötéltáncos, a bűvész, az oroszlán, a bohóc és még sokan mások. Bizalmas közösség, amelyben mindenki ismer mindenkit. De mi van akkor, ha valaki túlságosan közel szeretne kerülni a másikhoz? Mikor és hogyan lehet nemet mondani valaki közeledésére, főleg abban az esetben ha egy felnőtt és egy gyerek kapcsolatáról van szó? A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. Lilinek minden erejére szüksége lesz, hogy ezen a kötélen anyukája segítségével áttáncoljon, ám ha sikerül neki, életre szóló tanulságokkal gazdagodik.

július 16.

20.30

Abe Burrows: Kaktuszvirág

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?

A komédia zenés változata után most először látható Magyarországon a Broadway-változat, amely alapján a nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.

A Kaktuszvirágot írta Abe Burrows, Pierre Barillet és Jean Pierre Gredy színdarabja alapján.

július 18.

Operett-musical est az Operettszínház művészeivel Ismerős dallamok csendülnek fel a Rómeő és Júlia, FAME, Csárdáskirálynő, Marica grófnő darabokból, de ABBA, Neoton és Cserháti számok is elhangzanak majd.

július 25.

20.30 BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában

Fotó: koszeg.hu

Egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak. Jön Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője, Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal. Ám beállít a szobalány férje is, Bertrand...

július 29.

21.00 Ahol a sötétség

A Kőszegi Várszínház és a GK Társulat közös bemutatója

Vannak terek, ahol rejtőzik valami. Ismeretlen tehát félelmetes.

Ha előbújik, nem bírod levenni róla a szemed.

Bátorság lenne magamhoz ölelni, vagy vakmerőség?

Észrevettem, látom, most már biztosan dolgom van vele

Körmend

Az Aletrába fesztivál idén elmarad, de a szervezők gondoskodnak róla, senki se maradjon zene nélkül!

július 4.

Hooligans, Zaporozsec

július 11.

ROAD

július 17.

Bagossy Brothers Company

Pál Kriszti akusztik

július 18.

Depresszió

július 31.

30Y

Hegyhátszentjakab

július 4.

Megyei fogathajtó verseny

Magyarszombatfa

július 9-12.

XIX. Fazekas Napok Nemzetközi Fazekasfesztivál és Vásár

Lukácsháza

július 11-12.

Falunap

Bük

Július 24.

Gyógy-Bor Chilli – Kiscsillag, Irie Maffia koncert

A Gyógy-Bor Napok sajnos elmaradnak, de egy csöppnyi zenei fűszerkeverékkel kínálnak meg minket a szervezők.

Sárvár

július 4.

14.00 Jótékonysági cicapiknik a Várban

A Nádasdy-vár hátsó nagy termében és a hozzá közel eső füves területen az Ivartalanítással a Cicákért Egyesület Sárvár (közismert nevükön Macskakommandó) nyárindító pikniket tart július 4-én 14:00 és 18:00 között.

július 5.

17.00-20.00 Újra Miénk A Tér!

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a hosszú karantén időszak után egy igazán nagyszabású, országos eseménnyel jelenik meg. A kezdeményezéshez a Sárvári Koncerfúvószenekar és a Sárvári Mazsorett Együttes is csatlakozott, szeretettel várnak minden érdeklődőt július 5-én, vasárnap 18 órakor a Hild parkba.

Egervár

július 18.

20.00 Bagossy Brothers Company

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!