#kulturfutar

2020.03.31. 16:09

Menj ki az erkélyre, Szombathely! – Az AGORA ezentúl házhoz viszi a kultúrát

Az AGORA Kulturális Központ korábban elindította online sorozatát, melynek során minden alkalommal különböző típusú kreatív foglalkozásokat hirdetnek meg. Most pedig egy újabb lépést tesznek azért, hogy senki ne maradjon szórakozás nélkül a kijárási korlátozás idején.

vaol.hu

Fotó: pixabay

A szombathelyi AGORA közösségi oldalán, a #kulturkaranten jeligével szinte minden nap találhatnak valami érdekességet azok, akik nem tudják, mivel töltsék az idejüket. Ezek a kreatív kultúrblokkok utólag is megtekinthetőek. Ha valaki lemaradt róla, csak egy kicsit kell lejjebb görgetni az oldalon és máris megnézheti a kívánt tartalmat. Ezek a „mini-foglalkozások” rendkívül széles körűek, a növényneveléstől elkezdve, a trükkös hobbiprojekteken át az irodalomig mindent felölelnek.

Hamarosan pedig elindul legújabb kezdeményezésük, a #kulturfutar.

A szervezők tudják, hogy a jelenlegi helyzetben sokaknak hiányoznak a hagyományos közösségi élmények és ezért ezt kívánják pótolni egy kevésbé hagyományos módon.

Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnénk hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést- tájékoztatta szerkesztőségünket az AGORA.

A szokatlan események során szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város

sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással hívják ki a közönséget erkélyeikre. Mindezt azért, hogy egy közös mozgással, tánccal, énekléssel vidámságot csaljanak az emberek életébe és különlegesebbé varázsolják az estéiket.

Az első #kulturfutar 2020. április 02-án, csütörtökön este 18:30-kor indul.

Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot, a város showmanjét – sportszakember, testnevelő- matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója – kérték fel az esti körútra. Pénteken az ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget.

A kultúra házhoz szállításában csütörtökön este Dr. Nemény András polgármester is közreműködik.

A program szervezői szeretettel várják a

Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Kassák Lajos u.-Bakó József u. belső udvar parkoló és a Stromfeld lakótelep

lakóit 18:30 és 20:30 között az erkélyekre, ablakokba egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!