nem csak gyerekeknek

2019.11.15. 07:00

Mese-maraton a Savaria moziban

Az Agora – Savaria mozi is bekapcsolódik az Országos Rajzfilmünnep programjába: Nepp Józsefet és az 50 éves Mézga családot ünnepeljük.

Vas Népe

November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Több mint 110 helyszínen – mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban, iskolákban – lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep. Fél évszázada, hogy a Mézga család beköltözött az emberek otthonába.

Időn és téren merészen átívelő kalandjaikat azok is ismerik, akik akkor még meg sem születtek. Ennek alkalmából a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenijére, a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezik a rajzfilmünnep: a sorozat munkálataiban rendezőként és íróként is részt vett. Nepp számos más alkotása is látható lesz a rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.

Szombathelyen a Savaria moziban ma 16 órakor kezdődik a program: Trash címmel MOME-válogatást láthat a közönség, aztán animációs rövidfilmek következnek a nagyvilágból. A Mézga-maraton november 16-án, szombaton 9.30-kor kezdődik, vasárnap lesz Dr. Bubó-maraton és Shrek-maraton is – és még számos fi lm van az Agora-kínálatban. Közben szombaton és vasárnap – 9 és 12 óra között – a filmek mellett kreatív gyerekfoglalkozásokat is kínál a rajzfilmünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!