Cicelle-napok zenével, szóval, képpel

2021.07.30. 11:00

Szilárdi és Fábián, Ektar és Őrvidék

Rum, Rábatöttös és Zsennye az Aranyháromszög három sarka, ezen a három településen rendezi meg a Cicelle Művészeti Egyesület a Cicelle Aranyháromszög Kulturális Napokat nyárról nyárra.

Ölbei Lívia

Fotó: Benkő Sándor/VN-archív

Ma 17.30-kor Rumban, a kultúra házában tárlatnyitóval kezdődik az eseménysorozat. Színre lép a sziporkázó, egymást – és a közönséget – inspiráló páros: Szilárdi Béla és Fábián László. „Szilárdi – Fábián újra együtt”, csábít a program. Avagy: „Ha nem írok, ne válaszolj (esetleg ismerd meg az írásomat).” Hogy mit takarnak ezek az enigmatikus megállapítások, nyilván csak a megnyitón derül ki. De azt máris sejteni lehet, hogy a játékos kedvű polihisztor, Szilárdi Béla – aki most főleg képzőművészként lesz jelen – megint kitalált valamit, megint kísérletezni kezdett valamivel. Hiszen az írás is kép – és a kép is írás. Majd Fábián László keretbe (kontextusba) helyezi úgyis: ahogy megszokhattuk, a Szilárdi-életmű az avatott szakíró figyelme mellett bővül, alakul, értelmeződik. A megnyitó után Gálig Zoltán könyvének bemutatója következik, a szerzővel Markó Péter beszélget. Aztán a rumi iskola kertjében az Ektar zenekar ad koncertet.

Szombaton Rábatöttösön folytatódik a program (koncert, kiállítás), vasárnap Zsennyén az őrvidéki magyar kultúráról lesz szó. A résztvevők tiszteletüket teszik Békássy Ferenc sírjánál is.

Kiemelt képünkön: Itt is együtt: Szilárdi Béla és Fábián László a 2017-es sárvári „fekete kiállításon”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!