Programok

2012.06.01. 15:41

Középkori vásárra várják a közönséget

Csempeszkovács - Vasárnap ismét középkori vásártérré lényegül át az Árpád-kori műemlék templom körülötti tér. Régi mesterségek és komédiák kelnek életre.

Varga Krisztina

Immár sok éves hagyomány, hogy ezen a napon, Szentháromság vasárnapján időutazásra hívja Csempeszkopács a környék lakóit. A program az idén is a millenniumi emlékmű megkoszorúzásával és szabadtéri ökumenikus istentisztelettel kezdődik, aztán bevonul a Fekete Sereg és kezdetét veszi a középkori forgatag. A nagyszínpadon a Szökős Néptáncegyüttes adja meg a hangulatot, majd színjátszók, mesemondók, kórusok, muzsikások váltják egymást. Időközben egyéb attrakciók közül is válogathatnak a vásározók: elidőzhetnek valamelyik kézműves sátránál, lovagolhatnak, fogathajtó bemutatón vagy állatsimogatóban múlathatják az időt. A gyerekek  középkori játékokon játszhatnak ezúttal, és a sátras fogadókban is történelmi hangulatú étkek illatoznak.
Hat órakor a Boglya népzenei Együttes és Szabó Veronika ad koncertet, majd az Örökség Együttes, illetve a gencsapáti hagyományőrzők  lépnek színpadra. A tűz körül vásárzárásig tart a táncház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!