Programok

2013.08.27. 16:25

Szombathelyi Nyár nyílt sakkfesztivál

Vasárnap Szombathelyen rendezik meg a 13. Szombathelyi Nyár nemzetközi nyílt sakkfesztivált.

Horváth Erika

A Haladás VSE és a Zrínyi Ilona STSE a rendezője a nemzetközi nyílt sakkfesztiválnak. A Pannónia Étteremben vasárnap 9.45-kor indulnak a sakk-órák. Az A csoportban Szombathelyi Nyár elnevezéssel nyílt verseny lesz (a rangsor az augusztus 1-jei FIDE-lista alapján készül). Helyi nagymesterek - Rapport Richárd, Ruck Róbert, Lakos Nikoletta - is asztalhoz ülnek.

A B-csoportba - a Pungor János emlékversenyre - az 1900 Élő-pont alatti sakkozókat várják. Lehet kétfős csapatokkal is nevezni (a csapattagok összesített Élő-pontszáma nem haladhatja meg a 4444-et).

A verseny hétfordulós, svájci rendszerű, a partik 15 percesek, plusz lépésenként 3 másodperces az időhozzáadás. Azonos pontszám esetén a Bucholz-, annak azonossága estén a TPR-számítás dönt. A verseny pénzdíjas, az A csoportban 40, a B-ben 20, a csapatversenyben 10 ezer forint az első helyezett jutalma. Nevezni még a helyszínen is lehet 9.30-ig. További információ Csonka Attilától kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!