Programok

2014.11.02. 09:42

Programok, rendezvények Vas megyében november 3-tól

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 3.-tól. Böngésszen, és válogasson!

NOVEMBER 21.

Vasi népzenészek válogatottja

Celldömölk – Az idén a Kemenesaljai Művelődési Központban rendezik meg a vas megyei népzenei együttesek hagyományos találkozóját, megint „Vas megyében születtem..." címmel, azzal a céllal, hogy a megye legkiválóbb együttesei és szólistái megmutatkozhassanak a nyilvánosság előtt, népszerűsítve népzenei örökségünket. A találkozóra az énekesek, zenekarok és szólisták maximum 15 perces hagyományhű anyaggal jelentkezhettek. Ezekből a mutatványokból szakmai zsűri (benne Földesi Jánosné népzenetanszak-vezető, Sebők Lívia népdalénekes, Földesi János népzenetanár) állítja össze a találkozó programját. A válogatott műsort CD-n is rögzítik. A találkozó november 21-én 19 órakor kezdődik a KMKK-ban.

 

NOVEMBER 15.

Almás finomságok fesztiválja

Jánosháza – Almafesztivált rendeznek Jánosházán szombaton. A Millennium Polgári Egyesület és a Szív Egyesület programján a gasztronómiáé lesz a főszerep. Részletek itt!

 

NOVEMBER 14.

Vasvár – A Vasi Egészségnapok keretében ingyenes szűrési program várja az érdeklődőket Vasváron az új Egészségházban, november 14-én, 14.00-18.00 között. Bőrgyógyászati szűrés, ortopédiai szűrés, csontsűrűség vizsgálat egy időben egy  helyen!"

 

NOVEMBER 9.

Babó Antal emlékkiállítás

Kőszeg – Változott a Babó Antal emlékkiállítás időpontja: az eredetileg november 2-ára tervezett tárlatmegnyitót november 9-én, vasárnap délelőtt 11 órakor tartják a kőszegi református templom Csillag-termében (Táncsics utca 2.). Bemutatkozik: Tótáné Pethő Rózsa nemezelő művész, Aranykoszorús babakészítő mester. Az alkotót és a kiállítást méltatja: Ráczné Páldy Eszter táj- és kertépítész. A kiállítás november 30-ág látogatható, csütörtöktől vasárnapig 14 és 17 óra között.

Őszi koncert a nyugdíjasoktól

Csepreg – Őszi koncertet ad a Csepregi Nyugdíjas Énekkar november 9-én, vasárnap a művelődési központ színháztermében.

 

NOVEMBER 8.

Vasi látogatókat is vár a Genuss Burgenland

Oberwart – November 8–9-én én rendezik meg a Burgenland Genuss vásárt az Oberwarti Vásárvárosban. Magyarra fordítva „Élvezet Burgenland" a vásár neve, már régóta egy kedvelt eseménynek számít az osztrák és a vasi ínyencek számára. A vásár közel 120 kiállítójával naponta 09.00 -18.00 óráig várja a látogatókat. a rendezők azt ígérik, hogy a hagyományos termékek, kreatív gasztronómiai alkotások, falusi finomságok, friss gyümölcsök, zöldségek, különleges chutneys vagy édességek megtalálhatók lesznek a kétnapos vásáron.  A vásárral egy időben rendezik meg az „Ínyejándékozni, így karácsonyra ajándékot venni, vagy csak a spájzot feltölteni kiváló alkalom az oberwarti vásár, ahol a kóstolás nem csak megengedett, hanem kötelező.

Álmok táncban, telt ház előtt

Szombathely – A Weöres Sándor Színház nagyszínpadán november 8-án 15 órakor kezdődő Radnóti – Álmok két felvonásban című ExperiDance-vendégjátékra előzetes regisztrációval minden belépő elkelt: nincs több hely. A szövegkönyv a költő verseiből, naplójegyzeteiből, barátai gondolataiból, továbbá 1920 és 1945 között elhangzott közéleti beszédek, írások részleteiből áll össze, halálának 70. évfordulóján. Rendező Meskó Zsolt, közreműködik az ExperiDance Production Tánckara.

Segítik az árván maradottakat

Vép – Jótékonysági estre invitálja a segíteni akarókat a Hatos Ferenc Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény szülői közössége. A művelődési házban szombat este hat órakor kezdődő karitatív eseményen a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Az adományokat, a rendezvény teljes bevételét olyan általános iskolás tanulókat nevelő családok támogatására ajánlják fel a szervezők, ahol a gyermekek tragikus módon elveszítették egyik szülőjüket.

 

NOVEMBER 7.

A városi fotóklub kiállítást rendez

Szentgotthárd – A Szentgotthárdi Fotóklub tagjainak aktuális válogatott munkáiból november 7-én 18 órakor nyílik kiállítás a színház aulájában, Huszár Gábor polgármester köszöntőjével. A megnyitó után tombolajátékra, fogadásra, baráti beszélgetésre invitálják a klubtagok a vendégeket. A fotókiállítás november 30-áig, minden héten hétfőtől péntekig, naponta 8-tól 17 óráig várja a látogatókat.

 

NOVEMBER 6.

Tánc, látványos díszletek között

Bük – Fergeteges operettgálával érkezik a művelődési központba november 6-án 19 órakor az Orfeum Vándorszínpad. Sztárvendégek Kalocsai Zsuzsa és Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas primadonnája és szubrettje, valamint a színpad tánckara és egyéb ismert énekesei.

 

NOVEMBER 5.

Kelemen Zoltán az Olvasókörben

Csepreg – Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház művésze lesz a Csepregi Olvasókör vendége november 5-én, szerdán 18 órától a művelődési központban. A Szállj, költemény című előadói esten közreműködik Varga Richárd, a veszprémi Petőfi Színház művésze.

 

NOVEMBER 4.

Nyugdíjasok egyeteme

Szombathely – „Nyugdíjas egyetem" címmel indít előadás-sorozatot a Savaria Egyetemi Központ a Károlyi Gáspár tér 4-ben: a főépület dísztermében. Az első félév első előadása november 4-én 17 órakor kezdődik a díszteremben. Az 50 év feletti érdeklődők ingyen vehetnek részt az előadásokon, a szemeszter végén oklevelet is kapnak; föltéve, hogy szorgalmasan látogatták az „órákat". A témák – és a témákhoz rendelt rangos előadók – a szervezők szándékai szerint „azt sugallják, hogy nem idegen a körülöttünk jócskán megváltozott, modernizálódott világ. Hogy az idő előrehaladtával is lépést tudunk tartani a tudomány, a művészet, a kutatás legfrissebb eredményeivel". A Nyugat-magyarországi Egyetem – Savaria Egyetemi Központ célja, hogy az élethosszig tartó tanulás koncepcióját minél közelebb hozza az 50 év felettiekhez, akik a remények szerint az előadások alkalmával kedvet kapnak a tanuláshoz.

Ambrus a vendég

Szombathely – Ambrus Lajos író, publicista lesz a szónok a Honderű Asztaltársaság Egyesület november 4-ei megemlékezésén. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapján, november 4-én kedden este 6 órakor találkoznak a megemlékezés résztvevői a Fő téri Szentháromság szobornál, ahonnan gyertyával a kézben vonulnak át az evangélikus templomhoz, hogy megkoszorúzzák az elesettek emléktábláját. Ott mond beszédet Ambrus Lajos író.

 

NOVEMBER 3.

Egyetemi nyitás és liturgia

Szombathely – Megváltás „test"-közelben címmel folytatja nyilvános előadás-sorozatát a SEK, dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, főiskolai tanár közreműködésével, a középpontban a katolikus egyház liturgiájával. Az első előadás november 3-án 18 órakor kezdődik az egyetem Berzsenyi téri D épületében, Liturgia és misztériumvallások címmel. A második alkalommal (november 24-én) a szentmiséről – a misének a liturgiában betöltött fontos szerepéről – lesz szó. A sorozat december 8-án a Liturgia, a hit és a teológia forrása című előadással ér véget.

Színház

Szombathely - Weöres Sándor Színház, színházterem: hétfőn 19 órakor, Bill Manhoff: Bagoly és Cica. Szereplők: Jordán Adél, Szabó Kimmel Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!