Programok

2015.04.29. 17:26

Itt vannak Vas megye legtutibb programjai a hosszú hétvégére

Számos programmal várják az érdeklődőket a megye településein a hosszú hétvégén. Természetesen lesz hagyományos majális sörrel és virslivel, és tánc is minden mennyiségben.

Vas Népe

Szombathelyen: Háromnapos május 1. fesztivál kezdődik pénteken reggel a Szent István parkban. Először táborverés lesz, később hagyományőrző egyesületek és a honvédség bemutatói, amelyeket katonanóták, népzenei műsorok, táncok és lovas foglalkozások színesítenek majd.

A Repülőklub is majálist szervez a 100 éves repülőtérre. Lesz bemutató és sétarepülés is. Pénteken egy Boeing 737-es repül át a reptér felett.

Idén is lesz Retro Majális. A legendás autómárkák felvonulása a Kálvária utcából indul május elsején 10 órakor.

A tavalyi oldtimer majálison Pothárn Júlia és Pothárn Ágnes is felvonult a ritkaságszámba menő autójával

A tavalyi évhez hasonlóan az idén ismét Szombathely Fő terét töltik meg egész napos táncos- és zenés programokkal. Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szépszámú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre a rendezvényt. Balettől a néptáncig három helyszínen folyamatosan láthatja ország- világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. A május elsejei programra 600 táncos egyedülálló meglepetéssel is készül, egy Balkan Fanatik számra flashmobbal kedveskednek a nézőknek. Május 2-án is programokkal telik meg a Fő tér. A „Segítő Kezek Napján” lesz ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérés, kihelyezett ügyfélfogadás áldozatsegítés és jogi segítségnyújtás kapcsán, tájékoztató okmánypótlással kapcsolatban, a rendőrség tájékoztató szolgáltatásai, bűnmegelőzési tanácsok.

Körmenden pénteken reggel 7 órakor a Városi Fúvószenekar zenés ébresztővel járja körbe az utcákat, majd ha már mindenki sikeresen kikelt az ágyból, mehet az egész család a Várkertbe, ahol a több évtizedes hagyományoknak megfelelően egész napos programok várják a majálisra látogatókat. Az este sem maradhat zene nélkül, fellép az Ataru Taiko ütőegyüttes, majd a Gypo Circus, végül a nap zárásaként a Kowalsky meg a Vega ad koncertet a Szabadság téren. Az elkövetkező két napban a körmendiek a tánc világnapját is megünnepelhetik.

Vépen két fontos eseményt is lesz a hétvégén: „Talicska rally” és „Bolond felvonulás”. Emellett egy jótékonysági rendezvényt is tartanak: majálison gyűjtenek a Vas megyei Lovas Szövetség tagjai és sok civil önkéntes. A gyűjtés mellé számos programot is kínálnak, a pénzt a Szombathelyi Markusovszky Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának ajánlják fel.

Sárváron is háromnapos rendezvényt tartanak a hosszú hétvégén, a Sárvári Koncertfúvós zenekar ébreszti a lakókat, majd az idén is több májusfát állítanak fel a Várparkban május 1-én 10 órától civil szervezetek részvételével. Az eseményt számos program is kíséri. Május elsején közös ebédre várják zenés szórakoztató programokkal tarkítva a helyieket és ide látogató vendégeket a Várpark és Nádasdy-vár udvarára. Majd 18 órától a Nádasdy-vár udvara koncerteknek ad helyet, ahol fellép a Daniel Speer Brass, a Green Road és a Mokka Tribute Band. De ezen a napon mutatkozik be SIHU is, a város első kisvasútja. Szombaton a rendezvények helyszíne az Arborétum lesz, ahol az érdeklődők mindent megtudhatnak majd a kertépítésről, de várják a családokat is, hiszen idén is megtartják a játékos kincskeresést. De a délutáni programok között Örömfőzés címmel Janits Szabó Virág, a Városi Jógik vezetője is tart egy bemutatót és kóstolót, valamint szívnyitogató tavaszi workshopra várja majd az érdeklődőket. Az arborétum virágai és fái között egy különleges zenés túrát is tehetnek a Sárvári Pedagógus Női kar részvételével az érdeklődők, valamint 18 órától az öreg platánok tövében megnézhetik majd az Arum Melati indonéz tánccsoport bemutatóját.

Szentgotthárdon a Színház és környéke telik meg élettel május 1-jén. A civil nap 13 órakor kezdődik főzőversennyel, este pedig Molnár Gábor zenés, táncos műsorát láthatja a közönség.

Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központban pénteken 18 órakor Járjad lábam, járd ki most címmel táncházra várják az érdeklődőket. A Vasvári Természetjáró Sportegyesület pedig gyalogos teljesítménytúrát szervez a Vasi hegyháton május 1-jén. A túrákat 25, 50 kilométeres távon barátságos szintidőkkel írták ki, nem verseny, mindenki díjat (emléklapot, kitűzőt) kap, aki teljesíti a szintidőt. Az ellátás: hideg étel, ital, gyümölcs.Kőszegen ma állítják fel a májusfát, majd a Fő téren május 1-jén zenés ébresztővel indul a nap. Majd geotúrára várják az érdeklődőket.

Celldömölkön csütörtökön és pénteken a Tó utcai rendezvénytéren rockfesztivált és motoros találkozót tartanak.

Bükön már csütörtökön programokkal várják a mulatni vágyókat, lesz májusfaállítás és Delta buli is. Másnap a sportcentrumban tartják a 8. Büki Futónapot. 14 órakor kezdődik a majális, gyermekkoncerttel; táncbemutatóval, zsonglőrrel. A sztárvendég a Unique lesz. A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, kézműves foglalkozás és arcfestés várja az érdeklődőket.

Bajánsenyén csütörtökön 19 órától állítanak májusfát a határátkelőnél. A szlovéniai Hodossal közösen rendezik az eseményt.

Magyarszombatfa ugyancsak magyar – szlovén közös rendezésben állít májusfát csütörtökön. A szerdahelyiekkel 18 órakor, a pártosfalviakkal 19 óra 30 perckor találkoznak.

Őriszentpéteren a polgárőrök állítják fel a májusfáját. Itt 19 órakor kezdődik a ceremónia, vendéglátással, mulatsággal fűszereznek.

Táplánszentkereszten jó hangulatú felvonulással ünneplik a május elsejét. A felvonulás után Retró Büfé vár kicsit és nagyot sörrel, virslivel, üdítővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!