Programok

2017.08.07. 19:01

Jó hír járt a pörkölt mellé Vönöckön

VÖNÖCK - Délutántól másnap hajnalig tartott a vönöcki falunap, ahol a település apraja-nagyja jól érezhette magát. A gyerekeket légvár, trambulin, elektromos kisautók várták, de volt lehetőség lovaglásra és lovaskocsikázásra is.

Cseszkó Tamás

Idén sem maradhatott el az off-road autók bemutatása, valamint a sakkverseny sem, ahol sokan mérték össze tudásukat. Jeles hagyomány a faluban, hogy délután rali- és driftbemutatóra invitálják az érdeklődőket, a Szili Pál utcában sokan figyelték ámulva a csikorgó autókat.

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki Palotai László polgármesterrel jelentette be az örömteli hírt: 12 millió forintot nyert Vönöck a Területi Operatív Program pályázatán. Az összeget az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére fordíthatják majd. Ágh Péter elmondta: a polgármesterrel kötött szövetség eredményeként Vönöck ismét léphet előre, a mostani támogatásnak köszönhetően pedig a helyi emberek még korszerűbb környezetben tudják igénybe venni a szolgáltatásokat. A képviselő méltatta a képviselő-testület munkáját, hiszen a falu felelős gazdálkodásának köszönhetően az adósságkonszolidációból kimaradt települések támogatásából is részesültek. A kapott forrásból a kultúrházon és az önkormányzati épületen végeztek el felújításokat.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Vörös Andrea jegyző és Palotai László polgármester a vönöcki falunapon Fotó: Cseszkó Tamás

A vönöcki falunapra négylábú vendégek is érkeztek: a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyákért Alapítvány állatai nagy tetszést arattak. Délután az R-Stone zenekar lépett fel, majd megvendégelték a résztevőket egy tál pörkölttel. A tombolasorsolást követően az Attila és a Magic Of Music zenekar lépett fel, 22 órakor tűzijátékkal örvendeztették meg a helyieket. Ezt követően érkezett az est sztárvendége, Zoltán Erika, aki fergeteges show-műsorral varázsolta el a közönséget.

Az éjjel nem is ért véget Vönöckön, hajnalig báloztak a falunap résztvevői, a talpalávalót a Jambo Zenekar szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!