Programok

2015.04.03. 12:13

A vaol.hu nagy húsvéti programajánlója

Nyuszisimogató, csönkölés, tojásba vágás, tojáskeresés és festés, kockásliliom-túra, lovasverseny, rockbuli - csak néhány program azok közül, amelyeken ezen a hétvégén részt vehetünk. Íme a vaol.hu nagy húsvéti programajánlója.

vaol.hu

Április 3. - Péntek:

Szombathelyen Herényiek Házában (Béke tér 1.): 15–17 óráig húsvéti kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket.

Csöngén a Kultúrházban 15.30–17.00 óráig húsvéti játszóház lesz. Programok: húsvéti dekorációk készítése, húsvéti üdvözlőlapok készítése, tojásfestés, húsvéti színezők.

Szalafőn Húsvéti Portanyitogatót tartanak április 3. és 6. között, ahol lesz állatsimogató, tökmagolajverés, dödöllekóstolás, őrségi hagyományos rétes készítés bemutatása. Minden nap 10 órától várják az érdeklődőket.

 

Április 4. - Szombat:

Szombathelyen a Gyermekek Házában Kézműves Kuckóba várják a gyerekeket reggel 9 órától.

Csákánydoroszlóban kockásliliom-túrát szerveznek szombaton. Táv: 5 km. A Természetvédelmi Őrszolgálat által vezetett túra. A Bükksi-rét Natura 2000 területnek minősül. A túra során megismerhetők a terület természeti értékei, látható a Bükksi földvár és az egykori Magyarbükks település temetőjének nyomai is. Indulás 10.00-kor a csákánydoroszlói benzinkútról.

Bozsokon a Kultúrházban 14–17 óráig, húsvéti előkészületek, tojásrajzolás, borkóstolás lesz.

Szentgotthárdon a Színház aulájában 15 órától Nyuszi ül a fűben... címmel – húsvéti készülődés lesz.

Pityerszeri Húsvétváró szombaton 10 órától 16 óráig. Hangulatos készülődés a húsvéti ünnepekre kicsiknek és nagyoknak.

Szalafő - húsvétváró túra és játékos tojáskeresés egyben. 14.00-15.00-ig.

Párnacsata Szombathelyen a Fő téren! Itt az ideje újra megtölteni a Fő teret élettel! Ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok hiszen itt a Nemzetközi Párnacsata Nap! A föld minden pontján azonos időben kezdődik a "csata", nálunk ez délután 16 órás kezdést jelent.

Játékszabályok:

1. Puha párnát hozz!

2. Csak párnás embert üss!

3. A csata addig tart, ameddig tart.

+1. A fotósokra vigyázz!

Április 5. - Vasárnap:

Kőszegen a Jurisics-várban vasárnap 14.30–17.00 óráig  húsvéti játszóház lesz a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel. A résztvevők húsvéti díszeket készíthetnek, megismerkedhetnek a hagyományos tojásfestési technikával és népi játékokat tanulhatnak. Mindenki vigyen magával 3–5 darab kifújt vagy főtt tojást, illetve egy–két piros tojást is!

Novákfalván egész napos programokkal várják az érdeklődőket húsvétvasárnap. Lesz nyuszisimogatás, tojáskeresés, locsolóversmondó verseny, lovasbemutató, mini állatkert.

Cákon a Pincesoron vasárnap húsvéti játszóház lesz.

Szentpéterfán a Kultúrházban 21 órától, húsvéti rockbuli lesz. A zenét a Mokka Tribute Band és a Csungám szolgáltatja.

Április 6.  - Hétfő:

Szombathelyen a Vasi Skanzenben 10–17 óráig várják az érdeklődőket. 10–11 óráig Nagy Nyuszikeresés lesz. 14–17 óráig Nyuszisimogató; lányoknak csönkölés, fiúknak tojásba vágás; népi szabadtéri ügyességi játékok, fajátékok, játszóház (Biohinta, Táplán Kultúrájáért Közhasznú Egyesület); folklórműsor a malomkertben, táncház kicsiknek és nagyoknak (Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Boglya zenekar); szabadtéri gyermekjátékok; tavaszi népszokások felelevenítése a gyermekközönség bevonásával; tojásfestés, karcolás, agyagozás, textilműhelyben kézműves foglalkoztató; locsolóversmondó verseny ovis, iskolás és felnőtt kategóriában – Nevezés a helyszínen 14.30-ig, verseny 15 órától – a legjobbak bemutatkozása várhatóan 16 órától.

Bükön a művelődési házban 9 órától színes húsvéti programmal várják a legkisebbeket. A programban szerepel tojáskereső verseny, kézműves sarok, történeti játszóház. A Háncs Néptáncegyüttes közreműködésével a régi húsvéti népszokásokat idézik fel, a Portéka Színpad pedig húsvéti Vásári komédiájával szórakoztatja a gyermekeket.

Bozsokon a  Dobrádi Lovas Iskolában lovasverseny lesz 11 órakor.

Sárváron a Nádasdy Ferenc Múzeumban is húsvéti programokkal várják az érdeklődőket. Hímes tojás, családi programok, kézműves foglalkozás a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

Velemben a népi hagyományt felelevenítő „Húsvéti tojásdobálást" tartanak a velemi pusztán a szeszfőzde mögötti téren 14.30-tól

Szombathelyen a Kámoni Arborétumért Egyesület és az Erdészeti Tudományos Intézet 2012-ben már 6. alkalommal várja a családokat a Kámoni Arborétumba. Az idén a programok az arborétumon belül új helyszínekre kerültek a kert felújítása miatt. Az arborétum új bejárata és a programok egyik részének helyszíne az Ökoturisztikai Központ, a Szent Imre herceg u. 84/b-ben Az egyesület szervezői évről évre színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat. A program 14.00-kor kezdődik.

Program:

- kapunyitás, köszöntő (Magyar József, a Kámoni Arborétumért Egyesület elnöke)

- Tojásvadászat (a kertben csaknem 600 piros tojást rejtenek el)

- Játékos vetélkedők, ügyességi játékok (lufipukkasztás, kosárba dobás, kötélhúzás, tojás-szlalom, karikadobálás, célba dobás)

- Kézműves foglalkozások (színezés-rajzolás, gipszfigurák festése, szalvétagyűrű készítés, húsvéti díszek készítése)

- Tombola

- arcfestés

- lufihajtogatás

A rendezvény eső esetén sem marad el, az új Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpontba rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!