Púder Nélkül

2010.06.26. 15:45

Állva pisilni már a nőknek is lehet

Hogy miért jobb a nőknek, s miért jobb a férfiaknak? - ezernyi válasz létezik rá. A férfiak háborúznak, a nők menstruálnak, a nők terhesek, a férfiak állva pisilhetnek. Hoppá! Ez utóbbi már változott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Rengeteg szempontot állíthatunk szembe arról az örökérvényű kérdéspárról, hogy miért jó a nőknek?, illetve miért jó a férfiaknak? Mindenki ismeri ezt a "dobálózást", a férfiak háborúznak, a nők menstruálnak, a nők terhesek, a férfiak családfenntartók (az alapesetben s nem a mai kesze-kusza világban). A nőt, ha lefekszik egy focicsapattal, akkor utcaszéli jelzőkkel illetik, a férfit, ha lefektet egy focicsapatnyi nőt, istenítik. A férfi ereszthet egy kis pocakot x év után után, a nő nemigen, a férfi sármos, ha őszül, a nő festetni kényszerül. A férfiak javarészt lassabban öregednek, viszont a nők tovább élnek s még sorolhatnánk a kialakult sztereotípiákat, amelyek egy része csak nagyon nagy vonalakban igaz.

Az effajta felsorolgatós adok-kapokban szinte mindig van egy cselekvés, ami elhangzik a férfiak javára: az állva pisilés. Erre nem lehet mit mondani, ennek nincs igazán párja. Max azt lehetne hozzátenni, hogy a vizelésre előtörő, fékezhetetlen-hirtelen hasmenés a férfiaknál cikibb, mint a már eleve helyet foglaló nőknek vagy a váltókon áthaladó és már-már fékező vasúti kocsikban elvégezni dolgunkat elég nagy kihívás, hiszen amibe kapaszkodunk, az is részünket képezi - de ez már túlmagyarázás.

A tőlünk kicsit északabbra lévő országokban feltaláltak egy eszközt, ami megoldja ezt a problémát, pótólja a hiányt, kitölti az űrt a nők életében, mivel az eszközzel (shewee-nek hívják) ők is tudnak állva pisilni.

Ez még nem is annyira meglepő téma, hiszen már régebben is voltak olyan szerkentyűk, amik kicsit közelebb álltak az emberhez, mint például az orrszívós-porszívó. Manapság, az átlagosan 1000 watt feletti porszívók korában már kicsit fura lenne ilyet használni, kikapná a taknyot, meg úgy ez egész agyát a gyereknek. - Visszatérve a shewee-re. Szóval ez egy cső (hiába hívják készüléknek, ez akkor is csak egy ergonómikus cső marad), tehát ez egy cső, amit a hölgyeknek óvatosan a el kell helyezni (nem fel, hanem csak el) az adott területeken, majd vígan csobogni, a leggusztustalanabb wc-kben is, anélkül, hogy guggolni, ülni vagy nemtudommégmitszoktak-pózt felvenni.

Hadd legyen mindenki élete íly módon egyszerűbb - bár a nők nőiességéhez valamelyest hozzátartozik az ülve pisilés intézménye, idővel megszokja az ember azt is, ha tömegesen így alakul. A termék weboldalán van egy bekezdés, amin csak mosolyogni lehet, így szól: Ha nehéz elhinned, hogy a SHEWEE praktikus és higiénikus pisilőeszköz, gyakorold a használatát a zuhanyzóban, így egyre ügyesebben célozhatsz, sőt, előbb-utóbb még a nevedet is ki tudod majd írni vele a hóba! :-)

Biztos minden nő emiatt rohan a boltba, hogy beszerezzen egyet, ez annyira csábító: kiírni a nevüket a hóba. Rendezhetnének rögtön már távolba vizelős versenyt is hirdetni nem? Ennyi erővel akár... Ez a gyerekes "áru"-kapcsolás olyan, mintha nekünk adnának mondjuk sörös-pakkok mellé kisautót ajándékba (bár a sok tankolás után járó kis Ferrari-s mégis működik. Na jó, mégsem szóltunk...). Maga a lehetőség, hogy ezentúl a nők kipisilhetik a nevüket a hóba, az kicsit vicces, abszurd, mintsem csalogató. Szerintünk elég az, hogy bizonyos helyzetekben mekönnyíti az életet. No mindegy.

Ha ez a dolog elterjed, akkor remélhetőleg nem lesz sűrű helyzetkép, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen a piszoároknál állva balról Viktor, jobbról pedig Viktória áll mellettünk. Ha pedig hátulról látunk meg egy ilyen pillanatot, akkor kezdődhet a találgatás, hogy vajon egyessel vagy kettessel kezdődik-e az illető személyi száma, vagy csak segédeszközt használ?! Arra is kíváncsiak lennék, hogy nő olvasóink szerint milyennek ítéltetik ez a találmány. Forradalmi, ami megkönnyíti az életet, vagy csak egy ergonómikus cső, amit maximum fesztiválok idején kapnának elő a táskából, illetve egy téli, italozós csajbulin, hogy neveket írogassanak a hóba? Nos? Mi az ítélet?

A TV2 is foglalkozott a témával: aktív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!