Púder Nélkül

2010.06.18. 16:10

Bridget Bradshow: hogyan fogjunk egy pasit (2.rész)

Múltkor bloggerünk bemutatta az apró női praktikákat, amelyekkel a gyanútlan hímek csapdába ejthetők. Ezúttal mesterkurzust tart: elárulja, hogyan lehet kipecázni a jó pasikat az élet hatalmas tengeréből, vagy egyéb helyekről. Újabb adag kiképzés hölgyeknek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy valóban jó pasit!

Azaz folytatódik a „Hogyan fogjunk egy pasit?”

Milyen helyzeteket tudnánk még teremteni úgy, hogy a férfi ne észlelje a trükköt, és adjon máris konkrét jelet arról: tetszünk- e,  - sőt, továbbmegyek, mert ki áll már le csupán ennyiért egy hímmel, és mi másra gyúrnánk, mint az „Igazi” fellelésére? -, vajon ő együttérző, segítő társunk lesz? Azt tudjuk már, hogy milyen vágyaik vannak, hogy mi foglalkoztatja őket a nap háromnegyed részében – és sok könyv szól arról is, mitől legyünk szexisek. De hogyan csekkoljuk le őt, anélkül, hogy belemennénk felesleges randikba, a csupán: szoknyapecérrel? És hogyan bukkanjunk így rá, kevés befektetéssel, bármilyen elkötelezettség nélkül arra a férfira, aki nekünk tényleg megfelel?

-  Üzemanyag utolsó cseppig kihajtása az autódból, lefulladás (vagy ennek színlelése), éjfél körül egy forgalmas kereszteződésben (megtörtént legenda). Már csak a lovagnak kell jönnie. Megáll-e a férfi, feláldozva ezzel drága perceket az alvásidejéből? Megpróbálja-e betolni az irányába lejtő kereszteződésen át autódat az első megállni tilos tábláktól mentes övezetbe?

-  Műszaki segítség kérése, ami hihető is, hisz nincs sok női rendszergazda ismerősöm. Ismételt műszaki segítség kérése heti 3 alkalommal: bírja – e a strapát, ha 10 év múlva 5 percenként segítségért kiáltasz – például a szülőszobán

- És maga az erkély-jelenet: Kulcs a zárban, belülről  – te pedig virágot locsolsz a lépcsőházban. Hogy újra bejuss a lakásodba, melyik lovag ütközik épp veled, ha nem a házban alattad lakó, aki most felmászhat az erkélyéről a tiédre?

Ha annak idején, vagyis a mesékben a király lánya kezéért próbára tette a lovagokat – ugyan mi, a saját biztonságunk érdekében miért is ne tehetnénk ezt meg? Persze némely férfinak is lehet valódi álma: megtalálni a hercegnőt, akit, ahogy a mesék kezdődnek: a hétfejű sárkánytól ment meg – magának

Megrögzött szokásom, és valahol remélem, hogy vagyunk ezzel páran: amikor csak beugrunk egy üzletbe egy tejért, vagy másért – egy dologért, max kettőért -, ezért aztán: kosarat nem viszünk, mert minek? Már az első sorban magamra aggatok több be nem tervezett árut, majd két szabad ujjvégemmel leszakítok egy nejlont, és megkönnyebbülve a tehertől sietek tovább. Majd telepakolom most már az egész ölem, mire úgy érzem: vagy ide dobok le most mindent, vagy bele egy ürge kosarába, amikor fogok egy dobozt, és futok, most már egészen a pénztárig – ahol rendes anyukák komótosan célba tolt kosaraik mind ezt közvetítik: „én bezzeg előrelátó voltam, és nem könyörgöm most itt a szemeimmel, ahogy te, azért, hogy valaki maga elé engedjen”.

Amikor mindent leküzdöttem már, a kosártalanságot, a dobozos alakomat végigmérő nőket, és sikerült a pénztáros giga tempójában visszaszórnom a cuccaimat a papírdobozba – és nem sülök fel ismét azért, mert rám vár az egész sor, kimegyek végre, hajamba kap a szél és elégedetten, mint a bolt túlélője, vágtatok az autómhoz, amikor: zutty leszakad a papírdoboz: és minden az autóm előtt hever. Ekkor ott terem „a férfi”, a semmiből – az ügyeletes segítő. Ő ugyanolyan vadász, mint amilyen én vagyok, csak ő éppen engem keres, aki épp az ilyen megmentők között szűrök.

Egy kedves ismerősöm titka: első randi helyett őt a férje biciklivel ütötte el - emelte fel - majd kísérte haza – és jegyezte el Apropó: a férfi is taktikázik? Ő is véletlennek tűnő eseményt produkál, amelyben ő az „igazi” férfi, aki, ahol tud, ment? Hiszen ez a férfi e romantikus helyzetet szándékosan rendezte meg! És kapóra jött neki minden körülmény: akkor a tél még tényleg tél volt, és hó esett – így mindketten nagykabátban, a pihepuha bélésre, és puha hóba estek. Aztán egymásba 

Fontos tényező, hogy ezt végre tudjuk: hogy a férfi is „szűr”, valószínűleg. Míg mi azt vizsgáljuk: segít-e - ő azt keresi, hol az a nő, akin segíthet. Régi mondás, egy már nem fiatal nőtől: a férfit, ha szereted, minden tettéért dicsérd meg. És olykor tégy úgy, mintha azt a villanykörtét magad tényleg nem tudnád becsavarni, néha ő is: hadd mentsen meg! És ha úgy gondolod, hogy fals eredményt hoz ez az oda-vissza taktika: csak arra gondolj: míg te az elesett nőt játszottad, ő a hős lovagot – és ezzel máris élete végéig zsarolhatod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!