Púder Nélkül

2010.07.16. 08:23

Bridget Bradshow: az Igazira várva (blog)

Bloggerünk az Igazi Férfi nyomozza írásában, megpróbál a nyomára akadni, és tanácsokat ad hölgyeknek, merre is keressék. A férfiaknak is jut pár hasznos információ, hogy eldönthessék, akarnak-e Igazi lenni, vagy beérik a hétköznapi Micimacsó szerepével.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egész életünkben kísért ez a szó. Hol van, mikor találom meg – és egyáltalán: ki az az Igazi, miről ismerem fel? Ha szembejön, észreveszem? Vajon ez a pasim az, vagy ő még nem? Hány férfival szakítsak, mire megérint: a végzet? És a kétségbeesett nő kérdése, miután egy Igazit elpasszolt: hány igazi létezhet a nő életében?

Amikor úgy érzed, az Igazit megtaláltad, majd el is veszítetted, elkezdesz reménykedni, hogy több Igazi van. Mondják, hogy kettő, van, aki hármat „szeretne”, de lelket sújtó megállapítások is elhangzanak: Igaziból csak egy van. Elvileg logikus: az „igazi” valahol a legfelsőbb fokot jelzi, természetesnek kell lennie, hogy ő a csúcs, és ezáltal: egyetlen. Van egy barátnőm (most már lehet, hogy csak volt), aki negyedszer él komoly élettársi kapcsolatban, az éppen soron lévő Igazival. Mind a 4 Igazi fellelésekor boldogan jelentette be nekünk: ő az! Miután összebútoroztak, esküvőt, majd házat is terveztek, váratlan fordulatot vett a történet: különváltak, és szembejött egy másik, aki most már az Igazi. Ekkor megértettem: van, akinek mindig az aktuális, avagy az utolsó férfi számára az Igazi. De ha mégis őszinték lennénk, egy férfit emelnénk ki a sorból, akire mint egyetlenre ráhúzható ez a jelző – vagy főnév, nagybetűvel: az Igazi.

Na és ki is az az Igazi? Azt mondják, van, hogy az első pillanatban felismered. Van, aki csak utólag adja a leköszönő pasinak az Igazi nevet. Akár az első pillanatban, akár akkor, amikor száz zsebkendőt bekészítve közöljük a barátnőinkkel: elhagyott, válaszoljunk csak őszintén: ez a pasi okos, kedves, gyengéd, illemtudó? Vagy amellett, hogy van egy kis esze, inkább egy szívtipró macho, aki a legmagasabb csúcsra repített fel, majd a legmélyebb gödörbe taszított vissza??? Miért gondolunk pozitívan az Igazira, és miért előnyös Igazinak lenni, amikor legtöbbször a legnagyobb fájdalmat okozó férfi az??? Az elérhetetlen – a lezáratlan akta – a csalfa, a hazug, és emellett sármos, dögös, férfias – a mamák kedvence – és a miénk is – aztán a romba döntő, kegyetlen, vagy egyszerűen csak: eltávozó ismeretlen. Legtöbbször az az Igazi, akit nem ismerünk meg – aki el-elhúzza a mézesmadzagot előttünk, mi minden szépet beleképzelünk, már azt is, hogy mutatunk mellette az esküvőn – amikor ő kapcsolatunk csúcspontján, amikor minden olyan, mintha virágos réten lépkednél, így nyilvánul meg: bébi, én kiszállok, ágyő. Vagy – hiszen ő duplán szúr, nem csak egyszer öl -: legyünk innentől csupán jó barátok.

Egy ismerősöm van, persze az is lehet, hogy túl gyorsan, vagy nem a megfelelő csoporton futottam végig magamban, mégis összesen egyről tudok, akinél az Igazi valóban Igazi volt, majd a férje lett, és gyerekei apja. Milyen megnyugtató, ugye, hogy létezik még ilyen? Mily megkönnyebbülés – nekünk is az volt, igen: egy példa, amibe kapaszkodhatunk, egy remény, amely előttünk lebeg: az Igaziból is olykor, ha szerencsénk van: férj lehet – és bummmmm, ütött fejbe egyszerre lányt, anyát, és barátnői hadsereget ez az Igazi is: mert kamu volt a jóság és ál volt a szitu is

„A férfi” kérdése: én vagyok neked az Igazi?

Most, hogy kiderült: az Igazi nem mindig jót jelent, fiúk, a megnyugtatásotokra ezt üzenem:
Ne kérdezd: igazi vagy-e. Örülj, ha nem téged nevez meg a csajod annak. Ne legyél féltékeny az Igazira, aki még ma is női szívet dobogtat – ne érezd úgy, hogy ő szebb, vagy jobb nálad: ő csupán az volt, aki a legnagyobb furfanggal férkőzött be női szívbe, és a legnagyobb sebet ezen meg is ejtette. Ne akard hát tudni, ki volt az – ne érezd, hogy te kevesebb vagy – légy boldog, amiért a célba végül te futhatsz be – és egy hangnak örülj: amikor feleséged az Igaziról kacagva, vagy lenézően beszélget. Mert az Igazi, igen, minden nőegyletin téma, fontos követni: meddig jutott, hol tart még mindig: mialatt mi már rég valahol kikötöttünk, ő még mindig női szíveket fal? A legjobb hírek ezek: amikor az ilyen macho nem házasodik meg. Nem érzed úgy: csak veled volt mostoha és gyarló – nincs nő, akivel kedves és hűséges – hiszen ő az örök hűtlen. És ha elég érett vagy már ahhoz, hogy a valódi kincset értékeld, rájössz: az Igazi inkább ciki, mint kiváltságos helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!