Púder Nélkül

2010.08.31. 10:48

Bridget Bradshow: interjú egy igazi macsóval (blog)

Szerencsére volt alkalmam többször is mélyebb beszélgetésbe elegyedni egy macsó férfival. Ilyenkor őszintén kiadta magát nekem. Áldozatnak érezte magát: a nő rabságában, ahonnan általában menekülnie kell. Meghallgattam őt, és amint elváltunk, máris jegyzeteltem: hogy felhasználhassam mindezt a nők védelmére.

AA nő szívével látja a férfit, így a hibáit nem - vagy nem akarja észrevenni. Szívügyekben általában nem gondolkodik. A férfi, mivel ésszel éli meg a kapcsolatát, zűr és cselekedet alapján szelektál - majd szór ki minket, a még be sem zárt szívéből. Ami az ő meglátása szerint hiba, vagy nem jóleső, azon ő nem rágódik, mint Te, a nagy szíveddel. Utánpótlás adott, erről harsog minden. Ha probléma van, ő lép. Megoldás keresése, mint kiút, rögtön kiesik a szemszögéből.

Ő adott esélyt, TE nem éltél vele! Ha esetleg megváltoztál volna! Akkor, esetleg, valamit, valamikor (csak legyen időd kivárni) tett volna. Ha nem szúrod el a második esélyedet. Így aztán, tündibündi lány, élhetsz, a férfi mellett, arra várva, mikor avatkozik közbe egy rossz hangulat, egy rossz szó, a makacsság, a hóbortosság, egy rossz ötlet (ami persze tőled származik), ...hogy minden rossz? Persze, a férfi szerint. „Minek tervez velem?”, vagy: „Nehogy megkérdezze, hogy elmegyek-e nyaralni vele, és a barátaival - mert én nem akarok.” A férfi mondta. Meginterjúvoltam.

És ha Neki valami nem jön be, repülhetsz: amint „rosszul lépsz”, nyomban kezedbe adja az útleveled. Ha a vízum is benne van, biztosan tudhatod: örökre száműzött a szívéből, esélyeid sora lezárult – talált valakit. Ezt neked még nem mondja el, de mostantól tudd, hogy ha határozott a (le)lépése, akkor határozott az új nő belépése - az életébe. Nem kell neked több esélyt adnia - az új versenyző tiszta lappal indulhat. Jóslok, rögtön: amint az új barátnőnek lesz némi akarata, saját ötlete, tervei, és mindez az agyonstrapált férfival, kezdheti intézni a vízumát.

Ez a fiú már nem gondolkodik a lányban – míg amaz nem akarja elhinni, hogy vége. A nyakamra szorult a bőr a fájdalomtól. Próbálkozik, béküléssel. Ragaszkodik a sráchoz - és a zokogás sem éppen az, amitől esze nőne -, ezért aztán mindig kitalál valamit: ócska ürügyeken feljár hozzá, és ilyenkor mindig ott felejt valamit garantált a plusz egy randevú. Helyzeteket teremt, amelyek megoldásához férfi kell egy csapásra kiégnek a villanykörték, vagy bedől a számítógépes rendszer – csupa olyan dolog, amihez csakis ez a férfi ért Aki – mivel valódi macsó, elmesél mindent - ha már ott van, vissza is él a nem szűnő rajongással. A lány reméli, hogy feléled az, ami már nem – pedig jobban tenné, ha ilyenkor messzire elrepülne. Világútlevele van már.

Nem lenne könnyebb addig maradni egy kapcsolatban, amíg mindketten akarják? Ha nem veszed észre, mikor kell lelépni, bármelyik "rossz" cselekedeted miatt érhet kitoloncolás. Rá kell éreznünk, hogy ki, mennyire, és meddig szeret. Aki akar minket, az hajlandó minket felvállalni, együtt csinálni, tervezni és nem „esélyt adni”, hanem kompromisszumot kötni - ebben az esetben az útleveletek két névre szól: oda, ahonnan már nincs visszaút. A Boldogság nevű világról beszélek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!