Púder Nélkül

2010.09.16. 06:01

Flörtölj last minute: párkeresés ősszel!

Futó flörtökön kívül nem tudsz semmit felmutatni a nyár végén? Ha szingliként nyomod a vénasszonyok nyarát, még nem jelenti azt, hogy a szerelmi életedben is eljött az ősz. Millió lehetőség kínálkozik, csak légy magabiztos!

S. Töttő Rita

- Nem véletlenül mondják, hogy mindig a nő választ. Ha tudod, milyen pasira vágysz, elég  nyitott szemmel járnod a világban, s biztosan szembejön valaki, aki megfelel az ízlésednek  - vélekedik Imre Zsuzsanna, aki három év után ezen a nyáron találta meg a boldogságot.  Persze ehhez minimum két feltétel kell: 1. tudd, mire vágysz, 2. ne kuksolj álló nap a négy fal között. A napsütéses, színes őszi napokon öröm végiglejteni a sétálóutcán, beülni egy kávéra, üdítőre a még nyitva lévő teraszokon, de számos barátnős, szinglis program közül is választhatsz, ahol szintén feltünedezhet a zsákmány.

De bárhol is tűnik fel a vonzó tényező, könnyű elszalasztani a lehetőséget. Az önbizalomhiány leblokkol, lesütjük a szemünket, félrenézünk, vagy ha megszólítanak, makogunk idétlenül, vihogunk, mint aki megkergült... Nem kell azonban szómágusnak és szupermodellnek lenni ahhoz, hogy felkeltsük valaki érdeklődését.
Kutatások is kimutatták, hogy a sokat nyüzsgő,  mosolygó embereket vonzóbbnak találja mindenki. Próbáld ki: ajándékozz meg egy vadidegent egy mosollyal! Hidd el, visszamosolyog majd! 
-  Így működik ez minden helyzetben! A többi pedig megy magától: megszólít, mond valamit, te pedig reagálsz, felveszed a fonalat - magyarázza a hölgy, aki bizony tudja, miről beszél. - A praktika így működik: vissza kell kérdezni, hogy az érdeklődés kölcsönös legyen, ha pedig egy lehetséges közös programra terelődik a szó,  akkor nyeregben vagy!

Hagyd nyitva a lehetőséget, mondd, hogy olyan szívesen mennél erre-arra, vagy tervezed, hogy ezt vagy azt csinálod, de még nem tudod, kivel. Ha a másik érteni akarja, akkor ez egyértelmű felhívás keringőre, mégis meghagyod a lehetőséget neki, hogy kezdeményezzen. A pasik nagy része ugyanis még ma sem szereti a túl rámenős, nyomulós csajokat. Persze ez először hízelgő, és növeli az önbizalmukat, de később férfiasságuk megkérdőjelezéseként élhetik meg. Ez pedig tuti menekülésre készteti őket.
A kezdőlépések után pedig jöhet a randi, amely újabb kreativitást igényel mindkét fél részéről...

Tanácsok:

- Légy tisztában önmagaddal!

- Tisztázd, milyen pasira vágysz. Készíts listát: ez megkönnyíti a dolgodat

- Képzelj el előre helyzeteket. Gondold el, hogyan viselkednél, néznél, mit mondanál, amikor a kávézóban, utcán, könyvesboltban, koncerten találkozol valakivel
 
- Kérd a tapasztaltabb barátaid segítségét: ők mit mondanának, mit tennének az adott helyzetben. Fogadd el bátorításukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!