Púder Nélkül

2010.11.22. 13:11

Astanga jóga: még Dombóvári Vanda anyukája is kipróbálta

Dombóvári Vanda minap az édesanyját is rávette, hogy megismerkedjen az astanga jóga alapjaival.

Osváth Sarolta

A mama 250 kilométert utazott Gyuláról a lányához Budapestre, hogy egy napot közösen a test- és lélek ápolására fordítsanak. Mint elmondták, a foglalkozáson elképesztő energiák szabadultak fel bennük.

Az astanga jóga a hatha jóga dinamikusabb fajtája, a hagyományos, lassan, elmélyülten végzett gyakorlatokhoz képest több mozgást tartalmaz. A pontos sorrendbe rendezett ászanákat meghatározott mozdulatsorok (vinyásza) vezetik át, így a gya- korlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát a speciális údzsáji, avagy „diadalmas” légzés adja. Ez segíti az elme összpontosítását, csakúgy, mint a dristi, a tekintet egy megadott pontra szegezése.

A gyakorlás negyedik eleme az izomzár (bandha), amely bizonyos izomcsoportok folyamatos megfeszítését jelenti. Ezek segítik az energia áramlását a testben.

Vanda nagyon boldog volt a közös élménytől. – A legnagyobb sikerélmény az volt számomra, hogy édesanyám is kipróbálta a számomra oly kedves mozgásformákat, és nagyon jól érezte magát. Ugrált a szívem örömömben – mondta a mosolygós műsorvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!