Púder Nélkül

2010.11.06. 06:56

Az ősi női és anyai erők

Hamarosan elkészül az új Iseum, a szentély területéről levonulnak a munkagépek. Jövőre már bemehetünk. De tudjuk-e, miért fontos, mit üzen nekünk, ma élőknek Isis?

Merklin Tímea

Isis, az ősi Egyiptom egyik máig tisztelt és csodált istennője. Mitológikus alakját, valamint az Isis-Osiris misztériumot napjainkban újra nagy érdeklődés övezi. Nem volt ez máshogy a világtörténelem során sem,  rengeteg bizonyíték van szerte Európában. De vajon mi az, ami alakjában ennyire megfogó, mit üzen számunkra?  - tettük fel a kérdést Sebők Franciska pszichológusnak, aki elmondta:
- Egyiptomban úgy gondolták, Isis a legfőbb létező női oldala, a feltétlen szeretetet és odaadást, anyaságot képviselő princípium. Oldalán a férfival együtt képviselik és tartják fenn a harmóniát, a világ egyensúlyát. Napjainban is fontos lenne a férfi-női szerepek megélése és újragondolása. Természetesen ez nem könnyű feladat a 21. században,  de a bennünk nőkben élő ősi energiák felszabadításával magunkon, férfitársainkon és párunkon is segíthetünk. A feltétlen szeretet, a kreatív erők a mindennapokat érzésekkel és bölcsességgel itathatják át.

Az intuitív, befogadó és megértő nő könnyebben eligazodik az érzelmek világában, az életében megjelenő nehézségeket, konfliktusokat a maga helyén kezeli és könnyedén megoldja. Átlátja és megérti a  társában zajló folyamatokat, és hozzásegítheti önmaga kiteljesedéséhez. Ezáltal harmónia és fejlődés lép az életbe,  a párkapcsolatba. Éljük meg,  ne féljünk a gyengébbnek tartott nem értékeit felhozni magunkban, hiszen ezek a legnagyobb erők,  melyek a kiteljesedett életet valóban működtetik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!