Púder Nélkül

2011.01.07. 10:54

A télen is bársonyos láb titka

A hideg téli időjárás és persze a csinos magas sarkú női csizmák megviselik a lábakat, amelyeket ebben a szezonban talán még jobban kényeztetni kell, mint máskor.

S. Töttő Rita

Antal Ildikó fehérvári pedikűrös a hosszan elnyúló, nyugtató lábfürdőt ajánlja, amelyben a láb felfrissülhet, a bőr újra hidratált lesz. A bőrradírok, habkövek használatával pedig a megkeményedett bőr is könnyebben eltávolítható.

- Tegyünk a fürdőbe teafaolajat, amely a télen gyakori gombásodás ellen kitűnő, majd pedig masszírozzuk vagy masszíroztassuk át a lábfejet. Mozgassuk meg jól a lábujjakat, és nyomkodjuk végig a talp alsó részét is - javasolja.

Esténként kenjünk paraffinos, olajos pakolást a lábra, akár egészen térdig is.  A paraffint melegítsük fel 57 Celsius-fokra, s úgy kenjük be vele a bőrt, mert így a pórusok kitágulnak, s a hatóanyagok könnyebben és mélyebben jutnak be. A pakolásra húzzunk nejlont, arra pedig tegyünk törölközőt, vagy vegyünk fel jó vastag zoknit, s hagyjuk hatni 20-30 percig. Csodás, bársonyos lesz tőle a lábunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!