Púder Nélkül

2011.01.21. 09:25

Bridget Bradshow: kedves fiú is lehet vonzó, van élet a macsó után!

Bloggerünk ezúttal ismeretlen vidékre merészkedett, megnézte, hogy van-e élet a macsó után. Őszinte meglepetésére úgy találta, naná, hogy van, sőt, akkor kezdődik igazán.

Pataki Brigitta

A lány elindult új útján. Innentől azonnal szembetűnt neki az, aki kedves volt, aki tisztelte őt, és aki mellett igazi nő lehetett. Ettől a felismeréstől már csak néhány lépés van hátra eljutni az Igazi-ig. „Utólag rájöttem: az a valódi Igazi, aki mellett én Igazi Nő vagyok. És ez a kulcs, a boldogságomhoz.”

De miért szeretnénk jó fiút?

Önmarcangolás a rosszat szeretni. Megkeresed a legrosszabbat, aki mellett a legmélyebbre süllyedhetsz le, hogy aztán innen kapaszkodj fel? Azért vonz a rossz, mert mellette jónak tűnsz, vagy azért, hogy lazíthass? Vagy az a fajta rossz vonz, aki a mamák kedvence, csupa jóság, de csak a szemedbe? Az ilyen embereknek azt bizonyítod, hogy szereted, ha ütnek, és mindig van honnan új energiát nyerj. Bármi okból is szereted a rosszat – nem éri meg. Ehelyett lépj ki a virágos rétre és nézz körül: ne rózsáról álmodj, amely az egyik legszebb virág, de töviseivel támad – keress valami lágyat, amely a boldogság tengerén elringat. Persze, ha ezt szereted.

Mi lehet vonzó egy nem macsó férfiban?

Az, hogy macsó, vagy nem, ez csak egy szöveg. Egy kedves férfi is lehet vonzó, ha azt hozod ki belőle. Igazából a macsó is a naivák energiáiból nőtt oly nagyra – ha ezt az elvet követjük, keressük meg a recepthez a jó alapanyagot és gyúrjunk belőle egy saját célra kinevelt macsót!  Ki mondta, hogy nem ruházható fel a rosszfiú jó tulajdonságaival egy kedves, nem macsó férfi? A mi kezünkben a kulcs: általunk lesz vonzó a férfi, neki is, ahogy nekünk is, csak visszacsatolás kell.

Ki kell nekem, ki legyen az alapanyag a szerelemhez?

Amikor úgy döntöttem: nekem hazug férfi többet nem kell, óvatosabb lettem, és figyelődtem. Nem kerestem boldogságot – csupán éltem. Itt – ott megjelentem. Vártam? Talán azt sem. Ha valaki megtetszett: azt próbára, sőt: próbákra tettem. Megpróbáltam reálisan gondolkodni ahelyett, hogy a szívemmel döntsek.
Azt mondod, szeretni csak szívvel lehet?

Igen: miután eszeddel eldöntötted, ki érdemli meg a szerelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!