Púder Nélkül

2011.01.30. 14:45

Égben kötött házasságok: az esküvőt a földön járva kell megszervezni

Ha a nyár az esküvők igazi szezonja, akkor a tél azok szervezésé. Ilyenkor kell dönteni a helyszínről, a ruháról, a dekorációról és az esküvőszervezőről is. De mit is csinál pontosan egy esküvőszervező?

Horváth Viktória

Ezt a kérdést tettük fel Gengeliczky Tímea egerszegi esküvőszervezőnek.

- Azt a tévhitet szeretném eloszlatni, miszerint esküvőszervezővel dolgozni luxus. A teljes körű szervezés ingyenes. Amennyiben az ifjú pár maga oldja meg esküvője szervezését, akkor is lehetőség van tanácsadás kérésére, vagy a lebonyolításban történő segítség igénylésére. Ez utóbbi esetben óradíjas a szolgáltatás. A legfontosabb és a legelengedhetetlenebb a közös munkával kapcsolatban a bizalom. Egy jó esküvőszervező és a menyasszony észrevétlenül barátnőkké válnak, hiszen a közös ötletelgetés, tervezgetés meghittebb kapcsolatot feltételez. De ugyanígy fontos az az idő és energia, amelyet a fiatalok megspórolnak, amennyiben nem veszik magukra a szervezéssel kapcsolatos terheket. Az esküvőszervező jól ismeri a szolgáltatókat, tudja, kitől érdemes árajánlatot kérni, kinek a munkája garancia a sikerre és hol nyújtják a legszínvonalasabb szolgáltatást a legjobb áron. Nemcsak átvállalja a szervezéssel járó aggodalmaskodást, de kellő tapintattal és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen. A legtöbb pár tapasztalatlan a szervezésben, ezért nincs felkészülve arra, hogy apró, de fontos részletekre, az előre nem látható eseményekre figyeljen. Márpedig jó, ha a pár és a családja élete egyik legszebb napját nem árnyékolja be a kiszállítókkal történő egyeztetés, az időjárás viszontagságaihoz való alkalmazkodás és egyéb szervezési bonyodalom. Ez a nap legyen az ünnepé, a többit bízzák az esküvőszervezőre.

- Minden értük, az életük legcsodálatosabb napjára készülő szerelmesekért van. A jó házasságok ugyan az égben köttetnek, a jó esküvőket azért a földön járva kell szervezni. Tímea nem csak esküvőszervezéssel foglalkozik, mellette dekorál is.

-  Mindig javaslom az újszerűségre való törekvést. Tapasztalatom, hogy az esküvő egyediségében, különlegességében rejlő öröm emeli a nap fényét, fokozza érzelmi értékét, valamint növeli a vendégek elégedettségét, kivívja elismerésüket. Mindezek figyelembe vétele mellett fontos a helyszín adottsága, színvilága, a vendégek száma, valamint a speciális igények kielégítése is. Csak egy példa, a mai divatnak megfelelően sokan kerek asztalos vendégfogadást szeretnének, viszont ahhoz nagy tér kell. Kulcskérdés hát a helyszín. 


 A pasztellszínek a legdivatosabbak 

A pasztellszínek és ezek merész kombinációi divatosak, például a pisztácia-padlizsán, de a fekete is nagyon elegáns. Egy közösen átélt élmény, közösen űzött hobbi vagy akár egy kedvenc süteményeskönyv is lehet az esküvő dekorációs témája, aminek csak a pár képzelete szabhat gátat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!