Púder Nélkül

2011.01.22. 06:47

Szexi hálóruha vagy kényelmes pizsama Valentin-napra

A szürke, fátyolos, ködös reggeleken nincs rémisztőbb az ébresztőóra hangjánál. Az ember első gondolata nyilván az, milyen jó lenne – legalább még egy kicsit – lustálkodni... Hét végén, ha valamilyen különleges oknál fogva nem kell már hajnalban kikászálódni az ágyból, jó egy kicsit ejtőzni, forró teát, kakaót szürcsölgetni, esetleg olvasgatni a takaró melegében. Az alvásnak, a pihenésnek is adjuk meg a módját, ne sajnáljuk magunktól a kellemes-kényelmes öltözetet.

Péter Gyöngyi

Ma már számtalan tetszetős, jópofa darab kelleti magát a kirakatokban, a boltok polcain. S ha már itt tartunk: vajon a hálóing vagy a pizsama a népszerűbb a hölgyek körében?

– Inkább a pizsama – osztotta meg velünk tapasztalatát Szendrői Kata, az egyik zalaegerszegi, Kossuth utcai fehérneműüzlet vezetője. Hozzátette, ilyenkor ezt az időjárás miatt is nyilván jobban keresik, hiszen igényli az ember a melegebb holmit, de nem csak télen jellemző a pizsi „uralma”. – Tavasztól a halásznadrág rövid ujjú felsővel, majd, ahogy melegszik az idő, a rövid nadrág rövid ujjú felsővel fazon kerül előtérbe. Anyagát tekintve pedig elsősorban a pamutruházatot keresik. Van sárga, zöld, kék, narancssárga, élénk pink, szürke, de érdekes módon a hálóruhák esetében a rózsaszín valahogy örök divat marad. Közkedvelt ugyanakkor a klasszikus kockás minta is.


Az egyikről egy békapár néz vissza ránk, a másikon egy zsiráf hajtja megannyi párnára és persze álomra a fejét, de sok egyéb mellett akad macis, madaras, elefántos, delfines pizsama is. A fiatalabbak és a középkorúak egyaránt szívesen viszik a vidám figurákkal díszített, színes, tarka darabokat – gyerekek számára is készülnek efféle bájos holmik –, de az idősebbek közül szintén sokan választják ezeket, igaz, esetükben inkább a hagyományosabb csíkos, pöttyös vagy egyszínű öltözékek az igazán kelendőek.

Csipkés, tüll, szatén ruhákat is keresnek néha az üzletben, ebben az esetben a hálóing az egyeduralkodó, a szexi, hódító darabok színét tekintve pedig a fekete, a piros és a fehér viszi a prímet. Léteznek speciális, kimondottan kismamáknak készült hálóingek, illetve pizsamák is, ezek elöl legombolhatóak. A gombok egyébként olyanok, mintha a ruha díszei lennének, és persze ezekről sem hiányoznak a figurák: akad olyan, melyet a kisbabával érkező gólya rajzolata ékesít.

– Van igény a köntösökre is, ebben az évben talán még inkább, mint tavaly – folytatta Szendrői Katalin. – Legtöbben a térdig érő fazont kedvelik, viszont az idősebbek a hosszabb változatot veszik szívesen. Van, aki szereti a világosabbat, a krémszínűt, a kínálatban szerepel színes is, ám ebben az évben népszerű a csíkos is. Igény van néha a vékonyabb anyagból készültre, de igazából a praktikum a meghatározó: a meleg, puha darabokat vásárolják legtöbben. Előfordul, hogy valaki körültekintően, a pizsama mintájához, figurájához illő köntöst választ, merthogy a jópofa, mosolyra ingerlő rajzok ezekről sem hiányoznak.   


Valentin-napra

Közeleg a szerelem napja, az erősebb nem képviselôi bizonyára nem fognak mellé, ha szexi hálóinget, babydollt vesznek kedvesüknek ajándékba. Akár elegáns, akár romantikus darabot választanak, a hölgyek örömmel öltik magukra.

Délutáni szundi

Egy amerikai tanulmány szerint az ebéd utáni alvás nemcsak a testet frissíti fel, de az elmét is.
Egy rövid pihenés is elég ahhoz, hogy gyorsabban dolgozzuk fel az új információkat a nap további részében. Az alvás mennyiségével viszont vigyázni kell, mert ha túl sokáig szunyókálunk, este hiába próbálunk meg elaludni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!