Púder Nélkül

2011.03.23. 07:10

Robotporszívózás indul!

Az otthoni takarítás minden bizonnyal egyik legutálatosabb feladata a porszívózás, de pánikra semmi ok, egy kis robotra is bízhatjuk a piszkos munkát.

Szabados Judit

Folyamatos harcban állunk a porcicákkal, a kutya- és macskaszőrrel, reménytelen küzdelmünk viszont a végére érhet. Automatizálták már a mosást, mosogatást, az ebédet sem kell kavargatni már melegítés közben, a porszívózás robotizálása viszont sokáig váratott magára. Pedig, valljuk be, kevesünknek sikerült megszeretni a porszívózást mint hobbit, és egyikünk sem esik neki nap mint nap mosolyogva a takarításnak.

 Létezik viszont egy kis korong alakú gépezet, ami ha nem is mosolyogva, de pufogás és hiszti nélkül végzi el a munkát, akár a távollétünkben is. Porszívóz a bútorok alatt is, kerülgeti a különböző berendezési tárgyakat, és meglepően profi munkát végez. Szórakoztató látványt nyújt, ahogy futkározik, mint a mérgezett egér.  Mesterséges intelligenciájának hála nem tud elakadni a bútorokban, ügyesen szlalomozik. Ha valamit, egy törékeny drága vázát vagy a nagyitól örökölt antik komódot féltjük a robotporszívótól, virtuális fallal távol tarthatjuk tőle.

Nem kell félteni a lépcsőktől, mert nem tud leesni, egészen profi program szabályozza a működését, ami nemcsak a kis robotot körülvevő tárgyakra, de a saját „életben maradására” is ügyel. A nagytakarítást viszont nem úszhatjuk meg, bár sokkal kevesebb por halmozódik fel a bútorok mögött és alatt, néha muszáj elhúzni a kanapét is, vagy hagyományos porszívóval nekiesni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!