Púder Nélkül

2011.03.11. 14:27

Tavaszi-nyári divat 2011: a stylist öltözködési tanácsai trendi nőknek

Az idei tavaszi, nyári divat a megújulást idézi színeiben, a nőiességet fejezi ki formáiban. Öntudatos, modern, városi nő képe formálódik előttünk, ha a 2011-es trendet nézzük - tudtuk meg Sellei Gabi veszprémi stylisttól.

B. Virág Rita

A farmerlány stílustól a giccses, '70-es éveket idéző irányzaton keresztül a minimalista trenden át minden divatos lesz idén.

Sellei Gabi veszprémi stylist elmondta, a színek két irányba húznak. Egyrészt a kopott, púderes színeket használjuk majd, amelyek jól kombinálhatóak egymással (mosott drappok a szürkével, kékkel vagy fáradt lazac a barnákkal, fehérekkel), másrészt pedig a friss, erőteljes színvilág elevenedik meg a ruháinkon. Ilyenek a tengerkék, a korallnarancs, a méhviaszsárga, a levendula- és kávébarna színek.

A stílusokat tekintve, amelyek jóval elegánsabbak, valamint visszafogottabbak a tavalyihoz képest, mindenki talál majd magának kedvére való öltözéket.

A gazdag irányzat dekoratív ruhákat kínál, amiket kőflitterekkel, arany- és ezüstdíszítéssel tesznek a tervezők még elegánsabbá. Tavalyhoz képest annyiban változik ez a stílus, hogy visszafogott színvilágot képvisel, antikolt, sötétebb tónusú fémekkel dolgozik.

A minimalisták egyszínű, különleges szabású ruhákat hoztak divatba, ahol az öltözéken az adott szín különböző árnyalatai jelennek meg.

A divatos kosztümöket az idén sem kell sutba vágnunk. Amíg viszont az előző idényben a kosztüm alját és tetejét szétválasztottuk, most együtt viseljük őket. A kétrészesek pedig annyiban különlegesek, hogy érdekes, a szokványostól eltérő részletekkel  bolondítják meg.

Újra hódít a bőr is, ami ebben a szezonban elegánsabb oldaláról mutatkozik meg. A finoman, jól megmunkált bőrszerkók leginkább bézs vagy fekete színűek és azt is megfigyelhetjük, hogy sok esetben dombornyomásokkal teszik még exkluzívabbá.

 


Visszajönnek az ázsiai stílusú, álló galléros, kimonószabású ruhák, amelyeket leginkább a jellegzetes erőteljes ázsiai minták varázsolnak igen tetszetőssé.

Szólnunk kell még a jövőt idéző trend képviselőiről, akik új típusú anyagokat hoztak divatba. A fémes hatású anyagokból elkészített alsó- és felsőruházatra az érdekes kivágások, lyuggatások jellemzőek még.

- Örömhír a jó lábú hölgyeknek, hogy továbbra is divatban marad a miniszoknya. Szűk, A vonalú, rakott, a fazon teljesen mindegy, csak rövid legyen. Idén megjelenik újra a midi, ami a vádli alá érő szoknyát jelenti. A midi a '70-es évek stílusát idézi, azonban nagyon vigyázni kell vele, mert a legelőnytelenebb hosszúságú és lábunk legformásabb részét takarja. A maxi, bokáig érő szoknya kedvelőinek sem kell csalódni, főleg nyáron, újra viselhetik majd - magyarázta a stylist.

A nadrágok derékrésze ettől az évtől kezdve egyre magasabb lesz. Divatba jön megint a trapéznadrág, de trendi marad a sort- és a kerékpáros naci is. Jellemzően sok zipzár, rojt, toll, különböző iparművészeti megmunkálások, fonások, makramé jellegű díszítések teszik izgalmassá ezt a viseletet.

 

Fred Astaire korát idéző cipőtrend

Az idei cipődivat meghatározó jellemzői a kényelem, valamint a természetesség. Leáldozik a római szandálok ideje, a hordhatatlan magas sarkakat a közepesen magasak váltják fel. Újra előkerülnek a klumpák és a fatalpak. A lábbelik az idén többnyire puha bőrből, velúrból, vászonból vagy szaténből készülnek majd. Divatba jönnek a fűzös jazzcipők, a Fred Astaire korát idéző táncos cipellők. Öltözékünket feldobhatjuk nyári csizmákkal, de bokapántos cipőkkel egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!