Púder Nélkül

2011.05.04. 13:21

Gazdit keres Tornóczky Anita

Nem bírom visszafogni az indulataimat, ha megtudom, hogy bántanak egy védtelen állatot – mondja Tornóczky Anita, aki nemrég csatlakozott az állatkínzás ellen küzdő Állatvédőrség csapatához.

Matolcsi Renáta

- Én magam is segítek egy állatmenhelyet Pakson, így már korábbról ismertem a kurátorokat – meséli a volt műsorvezető, aki cukrászdája vezetése mellett sokat jótékonykodik.
- Nagyon mélyen érint ez a téma és örülök annak, hogy létrejött egy olyan kezdeményezés, mely a hivatalos szerveket és a civil szerveződéseket összefogja. Végre összetartás van egy olyan ügy kapcsán, melynek komoly társadalmi jelentősége is van, hiszen úgy gondolom, az állatbántalmazás az agresszió előszobája. Aki képes bántani egy védtelen, kiszolgáltatott állatot, az másra, még szörnyűbb dolgok elkövetésére is képes lehet. Én például ki sem tudok menni olyan helyre, ahol állatot kínoztak, de egyébként sem bírom visszafogni az indulataimat, ha azt látom, bántanak egy állatot.
Az Állatvédőrség szerepe ott kezdődik, hogy segíti az ilyen irányú kapacitás-hiányban szenvedő rendőrséget. Ha hallunk valahol hanyagságról, vagy esetleg valami sokkal rosszabbról, akkor az állatvédőr kimegy a helyszínre, s megpróbál elbeszélgetni a gazdival, aki lehet, hogy nincs is tisztában azzal, hogy amit tesz, az helytelen. Gondolok itt például arra, hogy félméteres láncon nem tartunk egy kutyát. Ha nincs foganatja a felszólításnak, akkor értesítjük a rendőrséget, akik intézkednek.

Anita elmesélte, ha teheti, az egyik tévécsatornán mindig megnézi az amerikai állatmentők munkájáról szóló adásokat. Neki is van három saját kutyája, és egy, akit Devecserből, az iszapkatasztrófa során mentettek ki.
– Neki gazdit keresek, remélem, hamarosan szerető családra talál – tette hozzá Anita, aki elárulta, fejében már körvonalazódik egy-két műsorteve gondolata, de mivel nem lételeme a kirakatban történő szereplés, ezért nem erőlteti a mindenáron való média-megjelenést.

Az Állatvédőrségről ide kattintva bővebben olvashat!

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!