Púder Nélkül

2011.05.24. 05:51

Készítsük fel bőrünket az erős napsugárzásra!

Ha végre az időjárás is kegyes lesz, már csak napok választanak el bennünket a nyártól. A bőrünket azonban fel kell készíteni az erős napsugárzásra.

B. Virág Rita

A  nyári forróság, valamint a nap kártékony hatásai miatt bőrünk, különösen az arcunk, a hajunk és a körmünk fokozott ápolást, gondoskodást igényel. A bőr a legnagyobb és legérzékenyebb érzékszervünk. Ha nem vigyázunk rá, idő előtt ráncok jelenhetnek meg rajta. Először finom felületi ráncocskák, gyűrődések a homlokon, a szem körül. Aztán, ha nem ápoljuk megfelelően arcunkat, ezek a ráncok elmélyülhetnek, és maradandó szépséghibák alakulhatnak ki.
 
Az arcon lényegesen vékonyabb a bőr, mint a test más részein. A külső környezeti ártalmak ellen egy UV-sugárzástól is védő nappali hidratáló krém aranyat érhet. De ezért fontos kalapot, kiskendőt használni, amely árnyékol, megvéd minket a nap fokozott szárító hatásaitól.

A kebleket fedő bőrfelület is különösen érzékenyen reagál az erős napsugárzásra, ezért alkalmazzunk regeneráló pakolást minél többször. A frissen facsart gyümölcslét tejföllel és tojássárgájával keverjük össze, majd kenjük be a dekoltázsunkat. Negyedórás pihentetés után langyos vízzel mossuk le. Arcunkat hidratáló pakolással frissíthetjük fel, ehhez egy evőkanál uborkalé, tej, tojásfehérje szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!