Púder Nélkül

2011.05.29. 11:59

Tudunk-e még randevúzni? Illemszabályok nőknek és férfiaknak

Azt gondoljuk, tökéletesen bonyolítottuk le a legutóbbi randevúnkat? Nos, akkor miért nem hívott minket többé a kiszemelt jövendőbeli? Ziman Zsuzsa randiszakértő ebben is segíthet.

S. Töttő Rita

Tudunk-e, szeretünk-e ma még randevúzni? Fontos kérdés lehet a párkapcsolatok válságának korában.
- A randevúzás ugyan izgalmas, bizseregtető érzés, mégis sokszor nyűgként élik meg az emberek - mondja először is Ziman Zsuzsa randevúszakértő, aki a sokakat érintő pártalálási problémák kezelésére egy budapesti klubot is létrehozott. Az okok között életformánkat jelöli meg első helyen, s a túlfokozott pörgést, amelyet mára szinte  mindenki felvett.
- Manapság kicsit türelmetlenebbekké váltunk, szeretünk mindent azonnal megkapni, ebbe pedig egy hosszan elhúzódó ismerkedős, találkozgató rész nem fér bele. Másrészt viszont pont ezért vált a klasszikus értelemben vett randizás szükségessé, mert egyre több a távkapcsolat, vagy az önállóságát megőrizni vágyóak száma, így az ő kapcsolataikban a randevúkon való találkozás nagyon fontos. Korhatárt nem lehet szabni, romantikára éppúgy vágyik a fiatalabb korosztály, mint az idősebb.


Első lépés, hogy kiszemeltünkkel egyáltalán eljussunk az első randiig. Gondolnánk, ez a legtöbb szinglinek csak nem akkora probléma. Pedig az. Sok nő azonnal magához ragadja a kezdeményezést, s nem hagyja a férfit hódítani.
- Valójában az a szerencsés helyzet, hogy a férfiak részben csak látszatkezdeményezők. A nők adják azokat az apró impulzusokat, amire a férfiak reagálnak és bátorításként veszik - mondja Zsuzsa.

S hogy mik a randizás illemszabályai? Nos, érdemes a férfira bízni, hogy hová szeretné vinni a hölgyet, sorolja Ziman Zsuzsa. Férfiaknál fontos a pontosság, mert egy nőt megváratni, kétségek között hagyni nem illik. A nők esetében talán annyival másabb a helyzet, hogy 5-10 percet késni még titokzatosság, amely izgalmassá tehet, negyed órát késni hiba, fél órát késni pedig már bunkóság.

Első randikon a kommunikáció is döntő: férfiak kerüljék a hímsoviniszta, disznó vicceket, és nem érdemes hosszasan beszélni a családi kötelékeikről vagy a háztartási problémáikról. A nők sem anyuci kedvencére nem kíváncsiak, sem házvezetőnői szerep betöltésére nem vágynak. Ők viszont legyenek figyelmesek és érdeklődők, de ne vallatóan kíváncsiak. Nem célszerű okoskodni, vagy kritizálni. S ami gyakori hiba hölgyeknél: ne rohanjuk le hosszú távú családalapításra vonatkozó terveinkkel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!