Púder Nélkül

2011.06.20. 05:01

Görkoritól a tollasig: a legkedveltebb nyári sportok

A jó idő egyet jelent a szabadidő hasznos eltöltésével. Ehart Andrea spinning és aerobick oktató azt hangsúlyozta, bármibe is vágjunk bele, a fokozatosságot mindig tartsuk szem előtt. - Ha új sportágat szeretnénk kipróbálni, azt megfelelő pályán, arra kijelölt helyen, hozzáértő szakember segítségével tegyük - tanácsolta Ehart Andrea.

B. Virág Rita

Tipikus klasszikus tavaszi, nyári sportág a tollaslabda, ami nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisebbeknek is remek kikapcsolódást ígér.

Amint a téli fagyokat hátunk mögött hagyjuk, a futók, kocogók megjelennek. A futni vágyóknak azt javasolnám,  lehetőleg ne a legnagyobb forróságban kezdjenek hozzá, hanem vagy kora reggel, esetleg estefelé, amikor már lehűlt az idő. Kezdetben negyedóránál többet ne vállaljunk, később 30-40 percnyi kocogás a legideálisabb szervezetünk számára. A futásnál a power walking elnevezésű sportág valamivel kímélőbb, mert tovább fenntartható a mozgás. A normális gyaloglásnál nagyobb tempóban zajlik, de még nem futás. Többek között javítja a légzés koordinációt.

A kerékpározás a legkedveltebb nyári sportok egyike. Védi az izületeket, a gerincet, javítja a kondíciót, valamint a szív- és keringési rendszert és kitűnő állóképességet ad. Egyre többen görkorcsolyáznak is, azonban mielőtt ebbe belevágunk, nem árt  elsajátítani a fék és haladó technikát.
Ehart Andrea kiemelte, sportolás közben is ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, ez nyáron kiemelten fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!