Púder Nélkül

2011.07.21. 12:22

MTV díjak: Katy Perry lekörözte Lady Gagát

Katy Perry kilenc jelölést kapott a Music Television (MTV) zenés videó díjaira, a tavalyi gála abszolút győztese, Lady Gaga viszont csak három kategóriában nyerhet.

MTI

Az MTV zenés videó díjainak jelöléseit szerdán hozták nyilvánosságra. A jelöléshalmozók között szerepel a brit énekesnő, Adele, akinek második, 21 című albuma világszerte az év legkelendőbb lemeze lett. Az énekesnő hét jelölést kapott, valamennyit Rolling in the Deep című számáért.

Adele: Rolling in the Deep - videó itt:

A férfi előadók közül a rapper Kanye West gyűjtötte a legtöbb, összesen hét jelölést. Egy díjra futurisztikus E.T. című száma is esélyes, amelyben éppen Katy Perry működött közre. Bruno Mars négy kategóriában győzhet, Beyoncé, Eminem, a Thirty Seconds to Mars és Nicki Minaj három-három jelölést kapott.

A közönségszavazatok alapján odaítélt díjak ünnepélyes átadása Los Angelesben lesz augusztus 28-án, a gálát a Music Television élőben közvetíti.

A 26 esztendős Perry rendkívül pörgős évet tudhat maga mögött, amelynek során gospelénekesből szexi popsztárrá változott, és olyan sikerekkel rukkolt elő, mint a California Gurls, a Teenage Dream vagy a Firework. Utóbbi az év legjobb videója és az év legjobb női videója díjra is esélyes.


Az MTV zenei videós fődíjáért Perry Adelével, az első ízben jelölt Tyler the Creatorral, Bruno Marsszal és a Beastie Boys együttessel verseng.

Lady Gaga egy éve 13 jelöléssel vezette a mezőnyt, amelyből végül nyolcat váltott díjra. Bad Romance című száma az év videoklipje trófeáját is elnyerte. A tavalyi MTV zenei videó díjkiosztó gálát 11,4 millióan követték a tévé képernyőjén.

Katy Perry - Last Friday Night - videó itt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!