Púder Nélkül

2011.07.06. 05:15

Népies és metálos

A Gombold újra – Divat a magyar című öltözéktervezési pályázat legjobb munkáit mutatja be a minap felavatott Design Terminál első kiállítása.

MTI

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös pályázatára több mint 400 terv érkezett, amelyből a legjobb 35 kollekciót májusban már a nagyközönség is megtekinthette a Szépművészeti Múzeumban rendezett divatshow-n. A pályázat célja az volt, hogy a magyar öltözködési kultúra hagyományait átírja a XXI. századra – hangzott el a napokban tartott kiállításmegnyitón.

A Gombold újra! pályázatot Gyöngyösi Renáta tervező nyerte meg Metallic-Folklór című kreációjával. Elmondta, az első helyezés számára rengeteg lehetőséget hozott, példaként megemlítette, hogy jelenleg Zoób Kati műhelyében dolgozhat. Kreációjához a dunántúli népviseletekből merített inspirációt.


– A népies viseletet egyesítettem a metálos fényességgel, csillogással. A fémkellékeket, a szegecseket, patentokat a hímzéses rátétek helyett használtam – fogalmazott, majd hozzátette: a célja a látványos sziluett – hangsúlyos váll, karcsú derék, terjedelmes csípő – létrehozása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!