Púder Nélkül

2011.07.27. 15:58

Oszvald Marika nem veti meg a jófajta pálinkát

Oszvald Marikáról mindenki tudja, hogy egy igazi energiabomba. Közel a hatvanhoz olyan frissességgel ugrál, mint egy huszonéves. Imádja az életet, a fiatalokat, a Balatont.

Matolcsi Renáta


- Idén nyáron rengeteg felkérést kaptam. A Budapesti Operettszínházzal szinte minden hétvégén lesz valahol fellépésünk az országban.

Marika teljesen „képben van” a fiatalokat érintő és érdeklő kérdésekben, így nem csoda, hogy a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztiválon is hamar feltalálta magát. Bár az operett nem kimondottan a huszonévesek műfaja, azért sokan megállították, hogy autogramot kérjenek tőle.

A művésznő azonban nem csak vendégként érkezett a Balaton Soundra, hanem a pálinkás pult mögé pattanva ki is szolgálta a fiatalokat. No, persze, szigorúan csak a tizennyolc éven felülieket. A „Nagyi céllövöldéjében” saját maga készített shot-okat, azaz röviditalokat, s azt sem titkolta, bizony ő is elfogyaszt néha egy-egy kupicával a jófajta magyar nedűből, de mindig tudja, hol a határ.

- Nagyon élveztem a fesztiválhangulatot. A fiatalság üdesége kedvező hatással van rám. Jó kedvre derülök, ha mosolygós, vidám arcokat látok. A pultban eltöltött idő tette leginkább érdekessé számomra a rendezvényt, a fiatalok szívesen fogadták tőlem a pálinkakülönlegességeket. Nem tagadom, én is megkóstoltam néhányat, mert szerettem volna kipróbálni például a fahéj és paprika fűszerezésűt. Már a nevük is fantáziadús, így felkeltették az érdeklődésemet. Különleges ízvilága miatt nem lehet hétköznapi pálinkaként számon tartani, jéggel felszolgálva frissíti is az embert. Az én kedvencem a „Lófingató” és a „Szilvásgombóc” fantázianevű ital volt – mondja a hiperaktív művésznő. 

S hogy mi a titka a fiatalos lendületnek? Egyszerű a magyarázat:

- Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a szüleimtől nagyon jó géneket örököltem, így elsősorban ennek köszönhetem a fiatalságomat. Mindemellett nagyon fontos, hogy minden nap jó kedvűek legyünk és harmóniában éljünk. Persze tudom, ez manapság nem könnyű, de törekednünk kell rá. Élni számomra maga a boldogság!

Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színésznő minap átvette az Operettfalu nagykövete címet. Július 30-án ismét megrendezik az ország legnagyobb ingyenes, szabadtéri operettfesztiválját Kübekházán, amelyre 10-12 ezer embert várnak - írja az MTI.

Szerző: Matolcsi Renáta, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!