Púder Nélkül

2011.08.13. 12:33

A legszebb nyaralást is beárnyékolhatja a havi...

Örök női probléma, nyáron pedig különösen: mindig a legrosszabbkor jön meg a havi. De nem feltétlenül kell ennek így lennie.

Horváth Viktória

A legszebb nyaralást és a legvidámabb kerti partit vagy esküvőt is beárnyékolhatja, ha éppen akkor éljük át a hónap legnehezebb napjait. A fogamzásgátlót szedő nők, persze már jó előre tudják ezeket a napokat, hiszen nekik gyakran óramű pontosságú a ciklusuk. A gyógyszert nem szedő nők ciklusa már inkább ingadozik, s akár a stressz is alaposan megzavarhatja a belső működésüket.

A menstruáció eltolására többféle népi gyógymódot ismerünk, ám ezek használatáról mindig kérjük ki nőgyógyászunk tanácsát is. Egyesek például a citromlé rendszeres fogyasztásával érik el a késleltetést.

A fogamzásgátló tablettát szedő nőknél a menstruáció arra a hét napra esik, mikor nem veszik be a gyógyszert, ám ha nem hagyják abba a szedését, miután a levélen elfogytak a tabletták, hanem folytatják a következő levéllel, akkor a menzesz is elmarad. Ha pedig végérvényesen meg akarjuk változtatni a menstruációnk első napját, hét nap szünet helyett tartsuk csak ötöt, s utána már szedhetjük tovább a levelet, így két nappal előbb fog megjönni. Viszont hét napnál nagyobb szünetet nem szabad tartani, mert akkor a fogamzásgátlási hatás is csökkenni fog.

Ám az sem okozhat gondot, ha váratlanul mégis megjön a nyaralás kellős közepén: készüljünk görcsoldóval és meleg vizes palackkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!