Púder Nélkül

2011.08.12. 15:29

Ördög Nóri és Kiss Ramóna autóversenyzőnek állt

Két törékeny fiatal hölgy, akik ezúttal egy teljesen más szerepben mutatkoznak be: Ördög Nóra szerkesztő-műsorvezető és Kiss Ramóna sorozatszínész néhány hónappal ezelőtt úgy döntött, kipróbálja magát autóversenyzőként.

Matolcsi Renáta

Idén tavasszal indult el az UNIQA Lotus Ladies Cup, mely része a Magyar Autós Gyorsasági Országos Bajnokság sorozatának, azaz a győztes magyar bajnoki címet tudhat majd magáénak. A mezőny, ahogyan az a sorozat nevéből is kiderül, kizárólag női indulókból áll.

A hétrészes sorozatban a versenyzők egyforma Lotus Elise 1,6 típusú, 138 lóerős, versenyzésre átalakított autókkal indulnak, minden versenyen két futam van. Augusztus végén a Pannónia ringen, szeptember közepén a Hungaroringen állnak még rajthoz a hölgyek.

Az induló versenyzők legtöbbje nem rendelkezik versenytapasztalattal, Nánási-Ördög Nóra szerkesztő-műsorvezető is közéjük tartozik.

- Csatornám, az RTL Klub közvetíti a Forma 1-es futamokat, így kerültem kapcsolatba a versenysorozat szervezőivel. Ők kértek fel a szereplésre, mert úgy gondolták, elég bevállalós vagyok, és nem félnék kipróbálni magam az autósportban – mondja Nóri, aki 18 éves korában szerzett jogosítványt.

- Apukámnak autósiskolája van, így már elég korán, ahogy a korhatár engedte, elkezdett engem tanítani. Jó, de leginkább dinamikus vezetőnek tartom magam, a versenypálya azonban más, ám a vakmerőség ott sem jellemző rám. Sokat kellene gyakorolni, edzeni, hogy tényleg jó eredménnyel zárjak, de erre sajnos nincs sok időm, most is naponta forgatok. Ebből kifolyólag eléggé a mezőny végefelé vagyok, de be kell valljam, ennyi gyakorlással ez a reális eredmény – teszi hozzá Nóri, akit minden versenyre elkísér férje, Nánási Pál és természetesen nagyon izgul érte.

- Azt szokta mondani, inkább érjek be utolsónak, de egészben. Felemelő érzés amikor a célban meglátom a kockás zászlót és integetnek a nézők. 
Nóri bevallja, a műszaki dolgokhoz csak minimálisan ért, de ez nem is fontos, hiszen az istálló szakemberei mindent beállítanak számára. 
- A hétköznapi életben valamennyit azért tudok belőle hasznosítani, mert észreveszem, kiérzem, ha valami esetleg nincs rendben az autómmal. Balesetet még soha nem okoztam, és remélem, nem is fogok. A sorozatban iszonyú jól érzem magam, és úgy gondolom, ezzel apukámnak is tudom bizonyítani, jó vezető lett a lányából. A pályán nincs kegyelem, viaskodunk a helyekért, és szoktunk ütközni is, de a pályán kívül jó barátnők vagyunk.

Kiss Ramóna, a Barátok közt Zsófija is lelkesen mesél autóversenyzői élményeiről.
- Nem az én ötletem volt az indulás, Nóri kérdezte, hogy nincs-e kedvem részt venni a Ladies Cup sorozatban, mivel tudja, hogy szeretem a vagány dolgokat. Vezetni mindig imádtam, 16 éves koromtól engem is apukám kezdett tanítgatni, 17 évesen szereztem jogosítványt. Versenypályán vezetni, ráadásul egy Lotust, teljesen más, amikor a közúton már fékeznék, itt még akkor is a gázpedált kellene nyomni.

Nagyon izgalmas az egész, folyamatosan javul a teljesítményem, a dobogón állni pedig fantasztikus érzés. Amikor Niki Lauda adta át a kupát, és szólt a magyar himnusz, hát az valami felemelő érzés volt – meséli Rami, aki viccesen megjegyezte, legszívesebben a visszapillantó tükörben szereti látni versenytársait. 

- A futam harminc perc, nem másfél-két óra, és a sebességünk sem olyan, mint a profiké, de azért nekünk is szükségünk van nagyfokú koncentrációra és kiváló kondira. Előfordul, hogy hatvanfokos autóban ülünk, ezt pedig bírni kell fizikailag. A sport mindig is része volt az életemnek, sok évig röplabdáztam, ezt manapság már nem űzöm, mert az időbeosztásom miatt kivitelezhetetlen lenne, de szeretek futni és szoktam aerobikozni. Az étkezésemre is odafigyelek, szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy imádom a zöldségeket és a gyümölcsöket, bármennyit meg bírok enni belőlük – avat be a felkészülés rejtelmeibe Rami, aki újra belevetette magát a munkába, hiszen hamarosan folytatódik a Barátok közt sorozat. A nyári szünetben a Mosoni-Dunán és a Kőrösökön raftingolt, barátaival ellátogatott a horvát tengerpartra, és a Balaton mellett is eltöltött egy kis időt.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!