Púder Nélkül

2011.08.07. 17:28

Sztárok az állatkínzás ellen: dalt is írtak

Budapest (mr) Nehezen tudja kordában tartani az indulatait Ganxta Zoltán zenész és Tornóczky Anita műsorve- zető, ha az állatkínzásról van szó.

Matolcsi Renáta

Nemrég a tettek mezejére léptek, mindketten tagjai lettek az Állatvédőrségnek, sőt Anita a szervezet szóvivői pozícióját is elvállalta.

- Nagy álmom volt, hogy egyszer létrejöjjön egy ilyen egyesület Magyarországon. Mindig is fontosnak tartottam az állatok védelmét. Gyerekkoromban, ha láttam egy elütött madarat, egyből hazavittem, hogy segítsek rajta - mondta el a szóvivő, akinek négy kutyája közül az egyiket Devecserből, a vörösiszap-katasztrófa során mentették meg. 

- Nagyon örültem, amikor a szervezet megkeresett, hogy segítsek nekik a kommunikációs feladatokban. Ez egy olyan kezdeményezés, amely közel áll hozzám. Azonban úgy gondolom, csak akkor lehet és tudok igazán hitelesen képviselni egy ügyet, ha minden részletét ismerem. Ezért végeztem el a tanfolyamot, hogy tudjam, mi történik, amikor a kollégák kimennek a terepre - magyarázta Anita.

Az állatvédők a rendőrséggel karöltve mindent elkövetnek azért, hogy felderítsék és megszüntessék az állatkínzást hazánk egész területén.

Minap bemutatták a szervezet Holnapfény című himnuszának klipjét is, amelyben olyan zenészek működnek közre, mint Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Dér Heni, Falusi Mariann, Puskás Peti, Ádok Zoli, Bebe, Szolnoki Péter, valamint az Irigy Hónaljmirigy két tagja, a szintén kutyatulajdonos  Varga Győző és Sipos Tamás, illetve Ganxta Zoli.

- Az állatszeretet nálunk zsigerből jön, a gyereket is erre neveljük. Két nagy argentin dog él velünk, akiket kislányunk, Zoé is imád. De nemrég jártunk egy medvefarmon, ahol a lányom még a farkasok közé is lazán bemerészkedett - mesélte Zoli, aki szerint tudatosítani kellene az emberekben az állatokkal szembeni helyes viselkedést.  Fontos volna mindenki agyába bevésni, hogy az állatok teljesen kiszolgáltatottak, a mi felelősségünk rájuk odafigyelni.

- Nagyon örülök, hogy a feleségem, Móni is belépett az Állatvédőrségbe, mert mindketten úgy gondoljuk, végre van egy szervezet, amely komolyan kiáll a bántalmazott állatok jogaiért. Bevallom, néhány eset láttán, lehet, hogy én nem tudnám türtőztetni magam, és hivatalos úton eljárni - tette hozzá indulatosan a zenész.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!