Púder Nélkül

2011.10.05. 05:11

Elkötelezettje a magyar zenének

Várkonyi Attilának mindegy, hogy nappal van-e vagy éjszaka, mindig dolgozik, mindig elérhető. Műsorvezető, lemezlovas, tévés projektfelelős, művészeti vezető, szakkommentátor, jótékonysági nagykövet, főiskolai docens. Mindezen feladatok mellett még arra is volt ideje, hogy elkészítse harmadik mixlemezét, amely a napokban jelent meg.

Matolcsi Renáta

- A mai lemeztelen világban nagy dolognak tartom ennek az albumnak a megjelenését, főképp, hogy ez az egyetlen mixlemez ebben az évben, amit kiadnak - mondja a DJ Dominique néven ismertté vált lemezlovas. - Nagyon sokan adtak nekem dalt, a lemezen megtalálható többek között egy Gringo Sztár-remix, Vastag Tomi 3x3 című nótája, de Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? című dalának is én készíthettem el a hivatalos remix változatát. Sőt, Lakatos Yvette-tel van egy közös dalunk, a címe Álom-beach. Már játszom a bulikon és sok pozitív visszajelzést kapok. A lemezen hazai sztárok dalai hallhatók, ugyanis elkötelezettje vagyok a magyar zenének  teszi hozzá Attila, akit manapság szinte csak fejkendőben látni.
 
- Ez azért érdekes, amit mondasz, mert összesen körülbelül heti tíz órát van rajtam kendő, de kétségkívül a védjegyemmé vált. Azért tűnik úgy, mintha állandóan hordanám, mert a médiaszereplések és a fellépések alkalmával ebben vagyok, így lát legtöbbet a közönség. A vicces az, hogy míg sokan napszemüveg mögé rejtőznek, ha nem akarják, hogy felismerjék őket, nekem elég levennem a kendőmet, és máris csak néhány ember néz furán: mintha ismerős lennék nekik valahonnan. Egyébként semmilyen kultikus jelentéssel nem bír, és természetesen, ha meg kell jelenni valahol, akkor az alkalomhoz illően öltözködök, és nincs rajtam kendő - meséli Attila a hosszú évekre visszanyúló viseletről. 

- Puskás Peti énekes édesapjával, Puskás Tivadar színésszel régóta együtt focizunk, hozzám hasonlóan ő is kopasz. Még 1998-ban, amikor úgy döntöttem, hogy teljesen leborotváltatom a hajam, ő ajánlotta a kendőt, mert panaszkodtam, hogy fázik a fejem. Először azt gondoltam, hogy na nem, ilyet a lányok hordanak, de aztán hozott nekem egy fekete darabot, amit felpróbáltam, és megtetszett: vagány is, fűt is, miért ne hordanám? Ez a mai napig tart, van belőle körülbelül száz külünböző színű és mintájú fazon, és valahogy kézenfekvő, hogy még ajándékba is ezt kapok. Egyszer egy egész sorozatot vásároltunk Kikivel New Yorkban.

 Patkó Bélával, az Első Emelet együttes énekesével régóta ismerik egymást. Ők ketten már akkor űzték a dj plusz előadó felállást, amikor még senki sem hallott David Guettáról.
 
- Tíz éve alakítottuk meg a Csütörtök 12 nevű formációt. Kiki betegsége miatt egy időre szüneteltünk, de aztán újra összeálltunk. Nincs se sofőrünk, se technikusunk, se menedzserünk, mi csak így ketten megérkezünk az adott helyre, és jó hangulatot csinálunk. A zenei alapot én szolgáltatom, Kiki pedig élőben énekel, bár én néha rappelgetek is. Jók ezek a bulik, legalább tíz ilyen fellépésünk volt az idei nyáron - teszi hozzá Attila, aki majd húsz éve dolgozik a Juventus rádióban. Mindemellett fontos pozíciót tölt be a Magyar Televíziónál, valamint a Művészetek Palotájában, és rengeteget jótékonykodik. Büszke arra, hogy részt vehetett annak a több, mint 270 millió forintnak az összegyűjtésében, amely a Tegyünk együtt a gyermekekért (TEGY) programot támogatja. Az egyik francia multicég által indított kezdeményezés a rákbeteg gyerekeket segíti.
 
- Sok kritikával illetjük a multicégeket, van, amikor teljesen jogosan, de úgy érzem, ezzel visszaadnak a társadalom számára valamit - mondja Attila, aki a program tiszteletbeli nagykövete. - Emellett segítem a fogyatékkal élő labdarúgókat, és két kutyus, Agape és Marcipán gazdájaként  igyekszem felhívni a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.
 
A lemezlovas zenével és sportolással piheni ki magát, szeret focizni, tagja a dj-válogatottnak és kedveli a kosárlabdát is. A Sport tévén szakkommentátorként működött közre az NBA-meccsek közvetítésénél.
 
Attila munkája révén sokat dolgozik együtt a tehetségkutatók felfedezettjeivel. Mint mondja, egyfelől jó dolog, hogy vannak ilyen versenyek, másrészt azonban a piac nem tud ennyi új szereplőt  a valóságshow-kat is beleszámítva  felszívni. A hirtelen jött sikert fel kell tudni dolgozni, örülni a lehetőségeknek, alázattal hozzáállni a feladatokhoz, ez azonban keveseknek megy  véli. Sokak túl hamar elhiszik, hogy ők már valakik.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!