Púder Nélkül

2011.11.27. 14:13

Hindi Fatima zeneisége és neve is különleges

Fiatal, szép, tehetséges és okos. Imád énekelni, a lírai vonulatot érzi magáénak. Egyébként meg mindig mindent jó előre megtervez - főleg a másnapi ebédjét. Ő Hindi Fatima.

Ambrózai Zsuzsanna

Természetesen ennyivel nem lehet lezárni a dolgot, de haladjunk csak szépen sorban. Amióta csak az eszét tudja, énekel. Közhelynek tűnhet, de nem az. Hindi Fatima valóban óvodás kora óta énekel, hallatja a hangját.

- Az első emlékem arról, hogy énekelek,  még tényleg az óvodából való. Jött egy hölgy, és neki kellett énekelnünk. A Boci-boci tarkát kaptuk feladatnak. Később derült ki számomra, hogy az a bizonyos hölgy a zeneóvodából jött, s kereste a tehetséges fiatalokat. Ott kötöttem ki én is, azt mondták, szépen és tisztán énekelek. Népdalokból állt a repertoár, fellépésekre jártunk. Szeretek visszagondolni arra az időszakra, a magam kis világában sikeres voltam  - mosolyog Fatima.

Az éneklés azonban komolyabban az általános iskolában ragadta magával. Énekkar, népdalkör következett, majd megszületett benne a vágy, hogy műdalokat is énekeljen. A váltás tudatos volt.

- Szerettem volna a népdalok vonzásából kikerülni. A zeneiskolában magánének szakra kezdtem járni, ott volt először alkalmam műdalokat énekelni, és kis idő elteltével sorra jöttek az elismerések, arany minősítések.

Az éneklés központi szerepet játszik Fatima életében, legyen szó akár nép-, akár műdalról. Azt azonban, hogy rátalált arra a stílusra, amit szeret, Babos Juditnak köszönheti. - Szerettem volna a zongoratudásomat feleleveníteni, így kerültem hozzá. Egy idő után azonban azt vettem észre, hogy énekelek. Egyre több időt töltöttünk együtt Judittal, akkoriban halt meg az édesapám..., és egyszer csak megjelent egy dallal, azt mondta,  a közös munka ihlette meg. Akkor fogalmazódott meg bennünk a koncert ötlete. Nem terveztünk hosszan és tudatosan, csak egy koncertet szerettünk volna.

A tényeken nem változtat, hogy tudatosak voltak-e a lépések vagy sem. Nemrég jelent meg első videóklipje, amely a Szeretsz, nem szeretsz nevet kapta, december 2-án pedig a Weörös Sándor Színházban koncertezik.
Fatima mindemellett gimnáziumba jár. Jövőre érettségizik, az életét pedig igyekszik tudatosan megtervezni.

- Szeretem megtervezni a dolgokat, azt is megtervezem, hogy mit eszek másnap, sőt, az különösen fontos - imádom a hasamat - mosolyog, majd folytatja: - Nagyon szeretem az angolt, ezt a területet is tudatosan tervezem - remélem, sikerül majd a továbbtanulás is, szigorúan ebbe az irányba. Bár kacérkodom az olasz nyelvvel is, nagyon tetszik, de talán majd egyszer eljön ennek is az ideje.

Fatima emellett rengeteget sportol, szereti kipróbálni az új dolgokat  nemrég járt először zumbán, de két évig balettozott is. Most jógázik és fut, s ha teheti, olvas.

- Kedvelem az irodalmat, legyen szó líráról vagy prózáról. Engem egy négysoros ugyanúgy meg tud fogni, mint a nagyregény. Ha megérint az, amit olvasok, ha van róla véleményem, vagy azt érzem, hogy ezzel kapcsolatban én is tudnék neked visszaírni, te író vagy költő, az már jó, és mindegy, hogy  mindez milyen szerkezetileg.  A lényeg, hogy hatással legyen rám.


SZEMBEÖTLŐ  KÜLÖNLEGESSÉGEK

Hindi Fatima dalait a líraiság, a megfoghatatlanság lengi át. Értéket közvetít, ez kétségtelen, még ha úgy is érzi, ez csak bizonyos rétegeket mozgat meg, szólít meg. Nem csak zeneisége különleges, hanem a neve is. Édesapja arab származású, innen hát a Hindi név eredete. Születésénél arra törekedtek a szülők, hogy olyan nevet adjanak lányuknak, amely mindkét kultúrterületen ismert és használt név. Fatima azt mondja, imádja a nevét, ha tehetné sem változtatná meg.


Fatima videoklipjét itt megnézheti:


Szerző: Ambrózai Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!