Púder Nélkül

2011.12.16. 15:58

Íme a világ legkisebb nője: Dzsjóti Amge 62,8 centi ''magas''

Egy 62,8 centiméter magas indiai diákot nyilvánított a világ legkisebb élő nőjévé pénteken a Guinness Világrekordok szerkesztősége.

MTI

A Mumbaitól mintegy 520 kilométerre keletre fekvő Nagpúrban élő Dzsjóti Amge 18. születésnapján kapta meg a címet.

   
Rob Molloy, a Guinness-rekordok illetékese elmondta, hogy orvosok háromszor mérték meg a lány magasságát 24 óra leforgása alatt, mivel a magasság kissé változik a nap bizonyos szakaszaiban. A mérést álló és fekvő helyzetben végezték rajta, majd átlagot vettek. A Guinness-képviselő szavai szerint jelképes rekordról, mégis az egyik legnépszerűbbről van szó.
   
Amge - aki a világ legalacsonyabb tinédzsere kategóriában is csúcstartó - hagyományos száriban, meghatódva vette át az új rekordjáról szóló tanúsítványát.
   
Az orvosok szerint a lány valószínűleg hipofízis törpe, bár ezt még nem tudták pontosan megállapítani. Feltehetően emiatt nem nőtt magasabbra egy féléves csecsemőnél. Az elmúlt két évben kevesebb mint egy centiméterrel "gyarapodott", ám betegsége miatt nem lesz már magasabb.
   
Amge, akiről hazájában sokan úgy gondolják, hogy egy istennő megtestesülése, színésznő szeretne lenni. 
Az előző Guinness-rekorder a világ legkisebb nője kategóriában a 22 éves amerikai Bridgette Jordan volt 69,49 centiméterrel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!